Bögrés almás-zabpelyhes keksz 30 perc alatt, cukor nélkül - Olyan puha lesz, hogy szétolvad a szádban
A házi zabpelyhes keksz sokkal jobb, mint a bolti. Főleg, ha almával is megbolondítod.

Az egészségtudatos táplálkozás hívei rajonganak a rostban gazdag zabpehelyért. Nagyon egyszerűen és gyorsan fantasztikus kekszet készíthetsz belőle. Dúsíthatod aszalt gyümölcsökkel, mogyoróval, dióval, kókusszal.
Az almás-zabpelyhes kekszből a diétád alatt is ehetsz. Ha nem elég édes az alma, rakj a tésztába eritritet. Ebből az adagból körülbelül 20 darab kekszet kapsz.

Almás-zabpelyhes keksz
Hozzávalók:
- 2 bögre zabpehely
- 1 bögre zabpehelyliszt
- 1 édes alma
- fél bögre vaj
- 1 nagy tojás
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 kávéskanál vaníliaaroma
- fél teáskanál szódabikarbóna
- negyed teáskanál őrölt szerecsendió
- csipet só
Elkészítés ideje: 30 perc
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a fahéjat, a szerecsendiót, a szódabikarbónát és a sót, majd egy kicsit tedd félre. A lágy vajat dolgozd simára a tojással és a vaníliával. Lassan forgasd hozzá a lisztes elegyet és a zabpelyhet. Végül add hozzá a meghámozott, kis darabokra vágott vagy lereszelt almát.
Bélelj ki egy nagyobb tepsit sütőpapírral, majd evőkanállal halmozz bele kisebb kupacokat az almás-zabpelyhes masszából. Süsd 180 fokon 12-14 perc alatt aranybarnára. Vedd ki a sütőből, és a tepsiben hagyd kihűlni.