
Bögrés almás-zabpelyhes keksz 30 perc alatt, cukor nélkül - Olyan puha lesz, hogy szétolvad a szádban
A házi zabpelyhes keksz sokkal jobb, mint a bolti. Főleg, ha almával is megbolondítod.


Az egészségtudatos táplálkozás hívei rajonganak a rostban gazdag zabpehelyért. Nagyon egyszerűen és gyorsan fantasztikus kekszet készíthetsz belőle. Dúsíthatod aszalt gyümölcsökkel, mogyoróval, dióval, kókusszal.
Az almás-zabpelyhes kekszből a diétád alatt is ehetsz. Ha nem elég édes az alma, rakj a tésztába eritritet. Ebből az adagból körülbelül 20 darab kekszet kapsz.

Almás-zabpelyhes keksz
Hozzávalók:
- 2 bögre zabpehely
- 1 bögre zabpehelyliszt
- 1 édes alma
- fél bögre vaj
- 1 nagy tojás
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 kávéskanál vaníliaaroma
- fél teáskanál szódabikarbóna
- negyed teáskanál őrölt szerecsendió
- csipet só
Elkészítés ideje: 30 perc
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a fahéjat, a szerecsendiót, a szódabikarbónát és a sót, majd egy kicsit tedd félre. A lágy vajat dolgozd simára a tojással és a vaníliával. Lassan forgasd hozzá a lisztes elegyet és a zabpelyhet. Végül add hozzá a meghámozott, kis darabokra vágott vagy lereszelt almát.
Bélelj ki egy nagyobb tepsit sütőpapírral, majd evőkanállal halmozz bele kisebb kupacokat az almás-zabpelyhes masszából. Süsd 180 fokon 12-14 perc alatt aranybarnára. Vedd ki a sütőből, és a tepsiben hagyd kihűlni.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció