Bögrés almás-zabpelyhes keksz 30 perc alatt, cukor nélkül - Olyan puha lesz, hogy szétolvad a szádban
A házi zabpelyhes keksz sokkal jobb, mint a bolti. Főleg, ha almával is megbolondítod.

almas-zabpelyhes-kekszek
Ez is érdekelhet

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

A ’80-as évek ikonikus fülbevalója visszatér: neked is volt ilyen? »

Ősi bőrszépítő összetevők: ezeket használták régen a nők, és ma is beválnak »

Brigitte Bardot 84 évesen is dögös szexszimbólum: stílusa halhatatlan marad »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az egészségtudatos táplálkozás hívei rajonganak a rostban gazdag zabpehelyért. Nagyon egyszerűen és gyorsan fantasztikus kekszet készíthetsz belőle. Dúsíthatod aszalt gyümölcsökkel, mogyoróval, dióval, kókusszal.

Az almás-zabpelyhes kekszből a diétád alatt is ehetsz. Ha nem elég édes az alma, rakj a tésztába eritritet. Ebből az adagból körülbelül 20 darab kekszet kapsz.

Almás-zabpelyhes keksz

Hozzávalók:

  • 2 bögre zabpehely
  • 1 bögre zabpehelyliszt
  • 1 édes alma
  • fél bögre vaj
  • 1 nagy tojás
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 kávéskanál vaníliaaroma
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • negyed teáskanál őrölt szerecsendió
  • csipet só

Elkészítés ideje: 30 perc

Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a fahéjat, a szerecsendiót, a szódabikarbónát és a sót, majd egy kicsit tedd félre. A lágy vajat dolgozd simára a tojással és a vaníliával. Lassan forgasd hozzá a lisztes elegyet és a zabpelyhet. Végül add hozzá a meghámozott, kis darabokra vágott vagy lereszelt almát.

Bélelj ki egy nagyobb tepsit sütőpapírral, majd evőkanállal halmozz bele kisebb kupacokat az almás-zabpelyhes masszából. Süsd 180 fokon 12-14 perc alatt aranybarnára. Vedd ki a sütőből, és a tepsiben hagyd kihűlni.

Ezt is szeretjük