Almás, túrós rakott tészta

Egy igazán különleges desszert

Próbáltad már a túrós tésztát édesen? Ez az almás, diós finomság a te tetszésedet is elnyeri.

Almás, túrós rakott tészta
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Amikor almás-túrós rakott tészta kerül az asztalra, az étkezés igazi élménnyé válik. Az alap lehet lasagne, spagetti vagy szélesmetélt. A tetejét pedig pakold meg mindenféle földi jóval. Nem tudsz olyan nagy adagot csinálni, hogy rögtön el ne fogyna.

Almás, túrós rakott tészta

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg tészta
  • 25 dkg túró
  • 10 dkg mazsola
  • 3 alma
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 dl tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Tégy fel egy fazékban vizet forrni, dobj hozzá egy csipet sót. Ha lobog, rakd bele a tésztát, és főzd fogkeményre körülbelül hét perc alatt. Ha kész, szűrd le és csepegtesd le. Az almát hámozd meg, távolítsd el a magházat, és szeleteld fel. Nyomj rá citromlevet, hogy ne barnuljon meg, és szórd meg fahéjjal. A túrót villával nyomkodd meg, keverd össze a tejföllel, a cukorral, a vaníliás cukorral, a mazsolával, és reszeld hozzá a citrom héját. 

Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal, rakd bele a tészta harmadát, arra kanalazd a túrós krémet, majd a fahéjas almadarabok következnek. Addig rétegezd, míg el nem fogynak a hozzávalók. A rakottas tetejét szórd meg darabolt dióval és mazsolával. Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 20 perc alatt. Akkor jó, ha az egész aranybarna.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük