Almás-szedres túrós tészta édesen: összesütve hihetetlenül finom
Próbáltad már a túrós tésztát édesen, gyümölccsel? Akár desszertként is számításba veheted.
A túrós tészta az egyik legfinomabb és legegyszerűbb ételünk, általában szalonnával, sok tejföllel, sósan készül. Ám édesen is legalább olyan finom, kísérletezz bátran! Készítheted friss gyümölccsel, most akár szederrel, almával is.
Almás-szedres túrós tészta
Hozzávalók
- 50 dkg tészta
- 50 dkg túró
- 15 dkg szeder
- 10 dkg cukor
- 10 dkg mazsola
- 2 db alma
- 2 dl tejföl
- 1 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál só
Elkészítés:
Egy nagy fazékban kezdj vizet melegíteni, majd amikor forr, rakd bele a tésztát, dobj hozzá egy teáskanál sót, és főzd a csomagoláson található ideig. Amikor már nem kemény, de nem is túl puha, szedd ki a vízből, és csepegtesd le.
A túrót törd át, majd rakd hozzá a kétféle cukrot, a tojást, a tejfölt, a szeder felét, a mazsolát, és jól keverd össze. Forgasd bele a lecsepegtetett tésztát, és egyengesd vajjal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba. Tedd forró sütőbe, és süsd meg 175 fokon 25 perc alatt. Tálalás előtt a tetejére rakj almaszeleteket és szedret.
A stíriai metélt megunhatatlan finomság, túróból gyúrt tésztával és házi vaníliás krémmel az igazi.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció