Almával még finomabb: selymes sütőtökkrémleves a legegyszerűbben
A sűrű, tejszínes sütőtökkrémleves nemcsak finom, de az immunrendszeredet is felturbózhatod vele.
A sütőtökkrémleves az ősz kihagyhatatlan finomsága. Próbáld ki almával is, úgy még finomabb, a tejszíntől pedig igazán selymes lesz. Főzés során olyan illatok lengedeznek a lakásban, hogy annak is megjön az étvágya, aki nem éhes.
Almás sütőtökkrémleves
Hozzávalók
- 50 dkg sütőtök
- 3 db alma
- 2 dl tejszín
- 2 dkg gyömbér
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanál szerecsendió
- só
- bors
Elkészítés:
A sütőtököt hámozd meg, vágd ketté, szedd ki a magját, és kockázd fel. Tisztíts meg egy nagyobb fej hagymát, és aprítsd fel. Kevés olajon kezdd dinsztelni. Rakd hozzá a sütőtököt, és fedő alatt párold pár percig. Fűszerezd őrölt gyömbérrel, szerecsendióval, zúzott fokhagymával, majd sózd, borsozd ízlés szerint, és öntsd fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje a tököt. Az almákat hámozd meg, kockázd fel, és dobd a sütőtökhöz. Főzz mindent puhára, majd pépesítsd botmixerrel. Végül öntsd hozzá a tejszínt, és forrald össze pár perc alatt. Tökmagolajjal meglocsolva vagy tökmaggal tálald.
Képek: Getty Images.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció