Almával és naranccsal sült illatos csirkecombok: így lesz a bőre igazán ropogós
Az almával és naranccsal sült csirkecomb illatos és ellenállhatatlan.

almas narancsos csirkecombok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A gyümölcsös húsok kedvelői imádni fogják ezeket az almával és naranccsal sült omlós csirkecombokat. Sokak kedvence a sült csirke ropogós bőre, de ha diétázol, ezt sütés után szedd le róla, mert bármilyen finom, sok kalóriát tartalmaz. Az így sült gyümölcsös csirke önmagában is teljes értékű, de ha gondolod, egy kevés rizs nyugodtan mehet még mellé.

Almás-narancsos csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 dkg csirkefelsőcomb
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 3 alma
  • 2 narancs
  • 2 dkg vaj
  • 1 közepes lila hagyma
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 0.5 dl száraz fehérbor
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét sózd be. Az olívaolajat keverd el a borssal, a kakukkfűvel és az oregánóval, tedd a csirkecombokat ebbe a keverékbe, és pihentesd a hűtőben egy-két órát. Közben a hagymát és a gyümölcsöket tisztítsd meg, szeleteld fel, és oszd el egy tepsiben.

A pácolási idő leteltével egy serpenyőben olvassz vajat, nagy lángon oldalanként egy-két perc alatt piríts kérget a húsok mindkét oldalára, majd helyezd el őket a gyümölcsök tetején a tepsiben. Öntsd fel száraz fehérborral, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe. Egy óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd még további tíz-tizenöt percig, amíg a bőre ropogósra sül.

Narancsból nagyon finom, sütés nélkül készülő tortát is összeállíthatsz.

Mentesen főzni könnyű!

Mentes Anyu legújabb könyvében nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy összeállítsa a mentes étkezések 50 legjobb receptjét. Korábbi könyveivel együtt, összesen 162 recepttel örvendezteti meg a különleges étrendet követő olvasóit.

A könyveket kedvezményes áron ide kattintva, kizárólag online lehet megvásárolni.

Promóció

Ezt is szeretjük