Almás mandulatorta egyszerű tésztából: amilyen könnyű, annyira finom
Ennek az egyszerű almás tortának a különlegessége, hogy a tésztájába a liszt mellé darált mandula is kerül.
Ha a te háztartásodban sem telhet el a hétvége sütés nélkül, ezt a csodás, almás mandulatortát mindenképp készítsd el. Különlegessége, hogy a tésztájába a liszt mellé édes darált mandula is kerül. Egyszerű, kevert tésztáról van szó, így kezdők is bátran megpróbálhatják, a sikerélmény nem marad majd el.
Almás mandulatorta
Hozzávalók 12 szelethez
- 20 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 12 dkg vaj
- 7.5 dkg darált mandula
- 3 alma
- 2 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 1 csipet őrölt gyömbér
- vaj és liszt a forma kikenéséhez
Elkészítés:
A vajat olvaszd fel, és hagyd kihűlni. A lisztet egy tálban keverd el a darált mandulával, a sütőporral, a sóval és a gyömbérrel. A tojásokat egy másik tálban robotgéppel keverd fél percig, amíg habosak lesznek. Add hozzá a kétféle cukrot és az olvasztott vajat, és ezzel is keverd ki. Több részletben adagold bele a száraz hozzávalókat is. Az almákat hámozd meg, cikkezd fel, és a felét keverd a tésztába.
Egy tortaformát kenj ki vajjal, és szórj meg liszttel. Egyengesd el benne a tésztát, a tetején pedig oszd el a kimaradt almákat. Takard le alufóliával, és told 180 fokos sütőbe 45-50 percre, amíg a beleszúrt villára nem ragad rá a tészta. Ha készen van, vedd ki a sütőből, hagyd hűlni tíz percig, és csak utána szeleteld.
Darált mandula az alapja ezeknek a csodás, ragacsos kekszeknek is.
Pufi pisztáciás-mandulás keksz: tojáshab tartja össze a tésztát
Liszt nélkül készül a pufi keksz, a sok-sok mandulától marcipános íze lesz, a pisztácia pedig még különlegesebbé teszi.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Kép: eleonora galli / Getty Images