Almás mandulatorta egyszerű tésztából: amilyen könnyű, annyira finom

Ennek az egyszerű almás tortának a különlegessége, hogy a tésztájába a liszt mellé darált mandula is kerül.

Almás mandulatorta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha a te háztartásodban sem telhet el a hétvége sütés nélkül, ezt a csodás, almás mandulatortát mindenképp készítsd el. Különlegessége, hogy a tésztájába a liszt mellé édes darált mandula is kerül. Egyszerű, kevert tésztáról van szó, így kezdők is bátran megpróbálhatják, a sikerélmény nem marad majd el.

Almás mandulatorta

Hozzávalók 12 szelethez

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 12 dkg vaj
  • 7.5 dkg darált mandula
  • 3 alma
  • 2 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
  • 1 csipet őrölt gyömbér
  • vaj és liszt a forma kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A vajat olvaszd fel, és hagyd kihűlni. A lisztet egy tálban keverd el a darált mandulával, a sütőporral, a sóval és a gyömbérrel. A tojásokat egy másik tálban robotgéppel keverd fél percig, amíg habosak lesznek. Add hozzá a kétféle cukrot és az olvasztott vajat, és ezzel is keverd ki. Több részletben adagold bele a száraz hozzávalókat is. Az almákat hámozd meg, cikkezd fel, és a felét keverd a tésztába.

 

Egy tortaformát kenj ki vajjal, és szórj meg liszttel. Egyengesd el benne a tésztát, a tetején pedig oszd el a kimaradt almákat. Takard le alufóliával, és told 180 fokos sütőbe 45-50 percre, amíg a beleszúrt villára nem ragad rá a tészta. Ha készen van, vedd ki a sütőből, hagyd hűlni tíz percig, és csak utána szeleteld.

Darált mandula az alapja ezeknek a csodás, ragacsos kekszeknek is.

Pufi pisztáciás-mandulás keksz: tojáshab tartja össze a tésztát

Liszt nélkül készül a pufi keksz, a sok-sok mandulától marcipános íze lesz, a pisztácia pedig még különlegesebbé teszi.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Kép: eleonora galli / Getty Images

Ezt is szeretjük