Dédi-féle almás kuglóf: omlós és puha lesz
Ismét meggyőződhetsz arról, hogy az egyszerű sütik a legfinomabbak. Nem kell sok konyhai tapasztalat, hogy az almás kuglóf jól sikerüljön.

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Kisminkelte az anyukáját, és 10 évet fiatalított rajta: ennyit számít egy kis festék, ha jól kerül fel »

Divatos, szexi harisnyák az ünnepi ruhához: megdobják az önbizalmat »

Miért imádjuk a karácsonyi pulcsikat? (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nem lesz nehéz dolgod, ha az almás-fahéjas kuglóf mellett teszed le a voksodat. Viszonylag hamar össze tudod állítani, csak a sütés tart kicsit tovább. Ízlés szerint porcukorral megszórva, lekvárral vagy csokival kínáld.

Almás kuglóf

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg + 3 evőkanál cukor
  • 12 dkg vaj
  • 10 dkg dió
  • 5 dkg mazsola
  • 3 alma
  • 3 dl víz
  • 3 tojás
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 1 kiskanál fahéj
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat mosd meg, vágd karikákra, majd három kanál cukorral három deci vízben főzd puhára. Közben nyomkodd le a gyümölcsöt. A lisztet elegyítsd a sütőporral és a szódabikarbónával. Dolgozd habosra a cukrot a tojásokkal, add hozzá a vajat, a fahéjat, a lisztes keveréket, a mazsolát és a darabokra vágott diót. Kézzel keverd bele a megfőtt almát úgy, hogy a massza állaga folyós maradjon.

A homogén tésztát öntsd kivajazott, zsemlemorzsával megszórt kuglófformába. Helyezd 170 fokra előmelegített sütő közepére, és süsd körülbelül 50 percig. Mielőtt kivennéd a kuglófot a sütőből, ellenőrizd tűpróbával, hogy átsült-e. Ha a tészta ráragad a tűre, akkor még süsd pár percig. Tálaláskor díszítsd ízlés szerint.

Ezt is szeretjük