Almás, hagymás csirkemáj: puhább, mint eddig bármikor
Remek párosítás: a csirkemáj kicsit kesernyés ízét tompítja az alma. A végeredmény szaftos, ízletes fogás.

almas-hagymas-csirkemaj
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A máj nagyon egészséges, tele van vassal, magas a rosttartalma, így érdemes minél többször beiktatnod az étrendedbe. Sokféleképpen fűszerezhető, süthetsz mellette hagymát, almát. Nem nagy kihívás igazán ízletesre elkészíteni, de egy-két praktikát érdemes bevetni. 

Almás, hagymás csirkemáj

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 2 db alma
  • 2 dl tej
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

 

A májat tisztítsd meg, távolítsd el az inakat és a hártyákat, majd vágd kisebb darabokra. Önts rá annyi zúzott fokhagymával elkevert tejet, hogy mindent ellepjen. Lefedve tedd egy éjszakára a hűtőbe, majd sütés előtt csepegtesd le.
A zsírt hevítsd fel, és dinszteld meg rajta a kis darabokra vágott hagymát, majd pirítsd meg a májat egy kicsit. Tedd hozzá a gerezdekre szelt almát. Fűszerezd borssal, rozmaringgal, és önts a májra kevés vizet. Addig süsd, amíg megpuhul. Mielőtt lehúzod a tűzről, teszteld, azaz vágj félbe egy májdarabot. Ha a belseje nem rózsaszín, biztosan elkészült. Ne hagyd túl sokáig a tűzön, mert könnyen keménnyé válik. A májat közvetlenül tálalás előtt sózd csak meg. 
A ropogós szalonna és a puha sertésmáj is kitűnő párosítás. Ne hagyd ki ezt az ízletes fogást se! 

Ezt is szeretjük