Almás, hagymás csirkemáj: puhább, mint eddig bármikor
Remek párosítás: a csirkemáj kicsit kesernyés ízét tompítja az alma. A végeredmény szaftos, ízletes fogás.


- 5 dolog, ami idő előtt lassítja a kollagéntermelést: elősegítik a korai ráncokat és a petyhüdtséget »
- Ennél nőiesebb stílust el sem tudunk képzelni, és alapdarabokból összedobható: a francia sikk örök »
- Ezt a tornát ne hagyd ki, ha ülőmunkát végzel: fontos izmokat dolgoztatnak meg a pilates-gyakorlatok »
- A Dallas Pamelája a plasztikai beavatkozásai után: a 71 éves Victoria Principal friss fotókon
- Kvíz: mennyire ismered Európa városait? Teszteld földrajzi tudásodat!
- Ő a 18 éves Gáspár Virág párja: bombázóvá fogyott Krisztián mellett
- 10 kérdéses törikvíz az ötödikes tananyagból: tudod, mikor kötötték a vérszerződést?
- 4 szuperegészséges húsféle, ami sokkal jobb a csirkemellnél: kevesen fogyasztják, pedig változatosan elkészíthetők
A máj nagyon egészséges, tele van vassal, magas a rosttartalma, így érdemes minél többször beiktatnod az étrendedbe. Sokféleképpen fűszerezhető, süthetsz mellette hagymát, almát. Nem nagy kihívás igazán ízletesre elkészíteni, de egy-két praktikát érdemes bevetni.
Almás, hagymás csirkemáj
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj
- 2 db alma
- 2 dl tej
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál zsír
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál rozmaring
- só
- bors
Elkészítés:
A májat tisztítsd meg, távolítsd el az inakat és a hártyákat, majd vágd kisebb darabokra. Önts rá annyi zúzott fokhagymával elkevert tejet, hogy mindent ellepjen. Lefedve tedd egy éjszakára a hűtőbe, majd sütés előtt csepegtesd le.
A zsírt hevítsd fel, és dinszteld meg rajta a kis darabokra vágott hagymát, majd pirítsd meg a májat egy kicsit. Tedd hozzá a gerezdekre szelt almát. Fűszerezd borssal, rozmaringgal, és önts a májra kevés vizet. Addig süsd, amíg megpuhul. Mielőtt lehúzod a tűzről, teszteld, azaz vágj félbe egy májdarabot. Ha a belseje nem rózsaszín, biztosan elkészült. Ne hagyd túl sokáig a tűzön, mert könnyen keménnyé válik. A májat közvetlenül tálalás előtt sózd csak meg.
A ropogós szalonna és a puha sertésmáj is kitűnő párosítás. Ne hagyd ki ezt az ízletes fogást se!
Még több recept