Almás, hagymás csirkemáj: puhább, mint eddig bármikor
Remek párosítás: a csirkemáj kicsit kesernyés ízét tompítja az alma. A végeredmény szaftos, ízletes fogás.

- A 60 éves Meg Ryan letisztult szettekben is mindig csinos és nőies: a Top Gun egykori sztárja a klasszikus stílus híve »
- A szezon legnőiesebb sztárfrizurái sokféleképpen variálhatók: nem csak akkor mutatnak jól, ha fodrász szárítja be őket »
- Ez az amerikai divattervező hozta vissza a letűnt eleganciát: Charles James még Christian Diort is megihlette »

- 10 ismert magyar közmondás, amiből elvettünk egy-egy szót: tudod, mi hiányzik?
- Helyesíráskvíz: ironikus vagy irónikus? Tudod, hogy írjuk helyesen?
- Hogy néz ki egy női test több mint 50 kiló fogyás után? 8 nő előtte-utána képeken mutatta a változást
- Vastag Csaba címlapon új barátnőjével: a gyönyörű Evelinnel már össze is költöztek
- Heather Locklear lányából szőke szépség lett: a 24 éves Ava le sem tagadhatná édesanyját
A máj nagyon egészséges, tele van vassal, magas a rosttartalma, így érdemes minél többször beiktatnod az étrendedbe. Sokféleképpen fűszerezhető, süthetsz mellette hagymát, almát. Nem nagy kihívás igazán ízletesre elkészíteni, de egy-két praktikát érdemes bevetni.
Almás, hagymás csirkemáj
Hozzávalók
- 50 dkg csirkemáj
- 2 db alma
- 2 dl tej
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál zsír
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál rozmaring
- só
- bors
Elkészítés:
A májat tisztítsd meg, távolítsd el az inakat és a hártyákat, majd vágd kisebb darabokra. Önts rá annyi zúzott fokhagymával elkevert tejet, hogy mindent ellepjen. Lefedve tedd egy éjszakára a hűtőbe, majd sütés előtt csepegtesd le.
A zsírt hevítsd fel, és dinszteld meg rajta a kis darabokra vágott hagymát, majd pirítsd meg a májat egy kicsit. Tedd hozzá a gerezdekre szelt almát. Fűszerezd borssal, rozmaringgal, és önts a májra kevés vizet. Addig süsd, amíg megpuhul. Mielőtt lehúzod a tűzről, teszteld, azaz vágj félbe egy májdarabot. Ha a belseje nem rózsaszín, biztosan elkészült. Ne hagyd túl sokáig a tűzön, mert könnyen keménnyé válik. A májat közvetlenül tálalás előtt sózd csak meg.
A ropogós szalonna és a puha sertésmáj is kitűnő párosítás. Ne hagyd ki ezt az ízletes fogást se!
Még több recept