Pihe-puha, almás, fehér csokis muffin: így még biztosan nem próbáltad

Az alma, a fehér csoki és a vaníliás muffin kombinációja valami csúcs, feltétlenül ki kell próbálni!

Almás, fehér csokis muffin

Ha biztosra akarsz menni, süss egy egyszerű muffint! Ha még nagyobb sikerre vágysz, dobd fel fehér csokival és almával! A tészta 10 perc alatt összeállítható, puha, és napokig nem szárad ki. Különlegessége, hogy az alma nagyobb darabokban van a sütiben.

Almás, fehér csokis muffin

Hozzávalók

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 14 dkg tejföl
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg fehér csoki
  • 6 db alma
  • 1 db tojás
  • 1 csipet
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 2 teáskanál sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A vajat keverd habosra a cukorral, a vaníliával, a fahéjjal, add hozzá a tejfölt, majd a tojást és a sütőporral, sóval vegyített lisztet. Dolgozd homogénre a masszát, és rakd bele a kis darabokra tördelt fehér csokit. 
 

Kanalazd a masszát papírkapszlival bélelt muffinformába vagy szilikonos sütőformába úgy, hogy a tészta a forma valamivel több mint feléig érjen. A négy-hat almát pucold meg, és vágd négy részre, a kisebbeket felezheted is. Rakd a tészta tetejére, és forró sütőben süsd meg 20 perc alatt. 
Az áfonyás muffint képtelenség megunni, az édes tésztába jól illik a fanyar gyümölcs. 

Ezt is szeretjük