Őszi fahéjas-almás morzsasüti: csak úgy roppan a tetején lévő réteg

Próbáld ki a fahéjas, almás sütit roppanós morzsával a tetején!

Almás-fahéjas morzsasüti
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez a finom, almás morzsasüti nagyon könnyen elkészül, mégis fantasztikus. A lelke a vajas tészta, és a fűszeres, gyümölcsös töltelék. A morzsába tegyél zabpelyhet is, amitől még roppanósabb lesz. Ha szereted az őszies hangulatú sütiket, legközelebb reszeld az almát a mákos süti tésztájába: mennyei lesz a végeredmény.

Almás-fahéjas morzsasüti

Hozzávalók 4 személyre

A tésztához:

  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg cukor

A töltelékhez:

  • 2 alma
  • 2 csapott evőkanál étkezési keményítő
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál fahéj

A morzsához:

  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg zabpehely
  • 5 dkg cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a vajat olvaszd fel. Keverd el először a cukorral, utána a liszttel, és dolgozd jól össze. Tedd a hűtőbe pihenni fél órára, majd vedd ki, és oszd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. 150 fokos sütőben negyedóra alatt süsd elő.

 

Közben készítsd el a tölteléket. Az almákat csumázd ki, és vágd cikkekre. Tedd egy tálba, és keverd el az étkezési keményítővel, a cukorral és a fahéjjal. Forgasd jól össze, és egyengesd el az elősütött tészta tetején.

 

A morzsához az ujjaiddal vagy robotgéppel morzsold össze a vajat a zabpehellyel és a cukorral. Fedd be vele az almás réteget. A sütő hőfokát tekerd fel 180 fokra, és fél óra alatt süsd a sütit készre.

Ugyanilyen sütit a klasszikus meggyes-mákos töltelékkel is készíthetsz.

Meggyes-mákos morzsasüti: omlós vajas tészta az alapja

A lédús meggy feldobja a gazdag mákos tölteléket, a ropogós morzsa pedig már csak ráadás.

Elolvasom

Kép: loooby / Getty Images

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük