Őszi fahéjas-almás morzsasüti: csak úgy roppan a tetején lévő réteg
Próbáld ki a fahéjas, almás sütit roppanós morzsával a tetején!
Ez a finom, almás morzsasüti nagyon könnyen elkészül, mégis fantasztikus. A lelke a vajas tészta, és a fűszeres, gyümölcsös töltelék. A morzsába tegyél zabpelyhet is, amitől még roppanósabb lesz. Ha szereted az őszies hangulatú sütiket, legközelebb reszeld az almát a mákos süti tésztájába: mennyei lesz a végeredmény.
Almás-fahéjas morzsasüti
Hozzávalók 4 személyre
A tésztához:
- 15 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 5 dkg cukor
A töltelékhez:
- 2 alma
- 2 csapott evőkanál étkezési keményítő
- 2 evőkanál cukor
- 1 teáskanál fahéj
A morzsához:
- 5 dkg vaj
- 5 dkg zabpehely
- 5 dkg cukor
Elkészítés:
A tésztához a vajat olvaszd fel. Keverd el először a cukorral, utána a liszttel, és dolgozd jól össze. Tedd a hűtőbe pihenni fél órára, majd vedd ki, és oszd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. 150 fokos sütőben negyedóra alatt süsd elő.
Közben készítsd el a tölteléket. Az almákat csumázd ki, és vágd cikkekre. Tedd egy tálba, és keverd el az étkezési keményítővel, a cukorral és a fahéjjal. Forgasd jól össze, és egyengesd el az elősütött tészta tetején.
A morzsához az ujjaiddal vagy robotgéppel morzsold össze a vajat a zabpehellyel és a cukorral. Fedd be vele az almás réteget. A sütő hőfokát tekerd fel 180 fokra, és fél óra alatt süsd a sütit készre.
Ugyanilyen sütit a klasszikus meggyes-mákos töltelékkel is készíthetsz.
Meggyes-mákos morzsasüti: omlós vajas tészta az alapja
A lédús meggy feldobja a gazdag mákos tölteléket, a ropogós morzsa pedig már csak ráadás.
ElolvasomKép: loooby / Getty Images
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció