Pihe-puha, almás-fahéjas csiga: ezekre ügyelj a kelt tészta készítésekor
Az illatos, könnyű tésztájú, almás-fahéjas csigák reggelire vagy éppen vendégvárónak is tökéletesek.

Pihe-puha, almás-fahéjas csiga: ezekre ügyelj a kelt tészta készítésekor
Ez is érdekelhet

Családi programajánló: irány a Tereza, irány Mexikó! (x)

Márciustól még több kedvezmény vár: csak a PIN-kódod kell hozzá (x)

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

Pihenj meg, és vegyél lendületet a céljaidhoz egy hibátlan kávé felett! (x)

beauty and style

Így még nem gondoltál a zoknira: stílusos kiegészítő lehet, ha nem rejtegeted »

Megváltozik a bőröd, ha ezt eszed: a tökmag olcsó, és tele van antioxidánsokkal »

Meghalt Karl Lagerfeld: a divat kevesebb lesz nélküle »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Legalább olyan jó, mint a kakaós: a puha, házi, kelt tésztának nincs párja. Bár valamivel nagyobb odafigyelést és több időt igényel, mint a kevert tészta, ha néhány dologra figyelsz, akkor is jól fog sikerülni, ha eddig még soha nem készítettél csigát. Az almás-fahéjas tölteléket szinte mindenki szereti. Ebből az édességből képtelenség eleget sütni. 

Almás-fahéjas csiga

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csipet só

Töltelékhez

  • 4 db közepes alma
  • 5 dkg vaj
  • 2 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

Fontos, hogy ne dolgozz hideg hozzávalókkal, így az alapanyagokat vedd ki előre a hűtőből. A tejet langyosítsd meg, de ne legyen meleg. Morzsold bele az élesztőt, és dobj hozzá egy evőkanál cukrot. Hagyd felfutni, azaz várd meg, míg jól megemelkedik. A puha vajat, a sót és a maradék cukrot dolgozd össze, rakd hozzá a tojást és a megkelt élesztőt, majd öntsd a kimért liszthez. Érdemes átszitálni, hogy még lazább legyen a tészta. Addig dagaszd, amíg el nem válik a kezedtől és a táltól. Konyharuhával takard le, és 45-50 perc alatt meleg helyen keleszd a duplájára.
 

A tésztát lisztezett felületen nyújtsd fél centis téglalapra, és kend meg az olvasztott vajjal. Az almát pucold meg, vágd kis kockákra, vagy reszeld le, locsold meg a citrom frissen facsart levével, és rendezd egyenletesen a tésztára. Szórd meg a cukorral és a fahéjjal. Tekerd fel, mint a bejglit, és vágd másfél centi széles darabokra. Rakosgasd kivajazott tepsibe, és meleg helyen keleszd még 15-20 percig. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd szép aranybarnára körülbelül 20 perc alatt. 

Ezt is szeretjük