Édes, almás bodzadzsem, ami hosszan eláll - Sütibe, palacsintába, kenyérre is finom
Tedd el most az almás bodzadzsemet, hogy télen is élvezhesd a kora nyár friss ízét.

almas-bodzazsele
Ez is érdekelhet

Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkja (x)

Nyaralj korlátok nélkül! (x)

Szünidei élményhegység - Aktivitás mindenkinek a nyári Magas-Tátrában. (x)

Már ne a barna szószt keressük! - Ismerd meg Németország kulináris különlegességeit! (x)

Ünnepelj együtt a dm-mel! Nagy meglepetéssel készül a napokban a dm – Te se maradj le róla! (x)

beauty and style

70 éves, de jobban öltözik, mint a legtöbb fiatal: 13 izgalmas szett az Instagram divatikonjától »

Nagy a fenekük, de nem félnek megmutatni: minden nő szexi, ha szabadnak érzi magát »

Alig került smink a 49 éves színésznőre: Cate Blanchett ezt is bevállalta »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha már elég bodzaszörpöt készítettél, fogj hozzá a zselé, avagy a dzsem elkészítéséhez. Már nagyanyáink is örömmel főzték be, utána kicsit feledésbe merült, ám most újra hódít. 

A bodzazselé önmagában is nagyon zamatos, gyümölccsel keverve pedig még finomabb. Az alma különösen illik hozzá. Mindenféle tartósítószer nélkül eláll legalább egy évig.

Almás bodzadzsem

Hozzávalók:

  • 25 bodzavirág
  • 20 dkg cukor
  • 2 alma
  • 1 l víz
  • 1 citrom
  • 1 csomag dzsemfix

Elkészítés ideje: 35 perc, pihentetés: 1 nap.

A bodzavirágot vágd le a vastagabb szárról, mosd meg, és kicsit rázogasd meg, hogy véletlenül se maradjanak benne bogarak. Rakd egy fazékba, karikázd rá a citromot, öntsd rá a vizet, és lefedve hagyd állni egy éjszakán át. Másnap szűrd le kis lyukú szűrőn vagy gézlapon, és fakanállal nyomkodd meg a virágokat. Az almát mosd meg, hámozd meg, majd reszeld le. 

A levet öntsd egy lábosba, tégy hozzá egy-két friss bodzavirágot, rakd hozzá az almát és a dzsemfixet. Ha felforr, mehet hozzá a cukor, és főzd öt percig. Közben kevergesd. Szedd a zselét tisztára mosott, felforrósított üvegekbe. Jól zárd le, és állítsd fejre öt percre. Rakd plédek közé, és várd meg, amíg a bodzazselé kihűl a dunsztban.

Ezt is szeretjük