Így készül a különleges almarózsa
Nem tudod elhibázni
Az almarózsa megtévesztően hasonlít a kedvelt virágra. Amilyen mutatós, olyan finom.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ezekkel az almarózsákkal bárkit ámultba ejthetsz. Azon se csodálkozz, ha valakinek nem lesz szíve megenni a csodás alkotást. A látszat csal, nagyon könnyű elkészíteni, csak kövesd Dávid Brigitta receptjét!

Almarózsa

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 5 nagyobb alma
  • 7 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A megmosott almákat vágd vékony, körülbelül 3 milliméteres cikkekre, a magházukat távolítsd el, de ne pucold meg őket. A vizet forrald fel, tégy bele három evőkanál kristálycukrot és egy kis citromlevet. Rakd az almákat a vízbe két percre, majd szedd ki őket. Óvatosan csepegtesd le, és tedd a gyümölcsöket konyhai törlőkendőre száradni.

A leveles tésztát nyújtsd vékonyra, vágd fel 2-2,5 centiméteres csíkokra. Négy evőkanál cukrot keverj össze az őrölt fahéjjal és a vaníliás cukorral, majd szórd meg vele a tésztát. Kanállal kicsit nyomkodd is bele a keveréket.

Az almákat pakold végig a csíkokon úgy, hogy a gyümölcsszeletek fedjék egymást, de lógjanak is le egy picit. Utána tekerd fel őket jó szorosan. Tedd a rózsákat vajjal kikent, lisztezett muffinsütőbe, és 190 fokon süsd meg őket szép pirosra 25-30 perc alatt. Porcukorral meghintve kínáld.

Ezt is szeretjük