Így készül a különleges almarózsa
Nem tudod elhibázni
Az almarózsa megtévesztően hasonlít a kedvelt virágra. Amilyen mutatós, olyan finom.

Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

A jótékonykodás legegyszerűbb formái: ha segíteni szeretnél, de nem tudod, hogyan állj neki

beauty and style

A tusvonal nem csak fekete lehet: érzékien nőies, színes verziókat mutatunk »

A macskaszem a legdivatosabb manikűr idén: nincs most ennél nőiesebb viselet »

Ugyanazt a pulóverruhát viseli 15 alkalommal a nő, de mindig másképp fest benne: nem kell sok a nőiességhez »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ezekkel az almarózsákkal bárkit ámultba ejthetsz. Azon se csodálkozz, ha valakinek nem lesz szíve megenni a csodás alkotást. A látszat csal, nagyon könnyű elkészíteni, csak kövesd Dávid Brigitta receptjét!

Almarózsa

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 5 nagyobb alma
  • 7 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A megmosott almákat vágd vékony, körülbelül 3 milliméteres cikkekre, a magházukat távolítsd el, de ne pucold meg őket. A vizet forrald fel, tégy bele három evőkanál kristálycukrot és egy kis citromlevet. Rakd az almákat a vízbe két percre, majd szedd ki őket. Óvatosan csepegtesd le, és tedd a gyümölcsöket konyhai törlőkendőre száradni.

A leveles tésztát nyújtsd vékonyra, vágd fel 2-2,5 centiméteres csíkokra. Négy evőkanál cukrot keverj össze az őrölt fahéjjal és a vaníliás cukorral, majd szórd meg vele a tésztát. Kanállal kicsit nyomkodd is bele a keveréket.

Az almákat pakold végig a csíkokon úgy, hogy a gyümölcsszeletek fedjék egymást, de lógjanak is le egy picit. Utána tekerd fel őket jó szorosan. Tedd a rózsákat vajjal kikent, lisztezett muffinsütőbe, és 190 fokon süsd meg őket szép pirosra 25-30 perc alatt. Porcukorral meghintve kínáld.

Ezt is szeretjük