Fahéjas gluténmentes almapalacsinta
Ezzel a mennyei almapalacsintával bármikor kényeztetheted magad!
Ha az almát minden formában szereted, akkor ez a te recepted. Zamatos, és olyan illatos, hogy már sütés közben nagyokat nyelsz. Fahéjas porcukorral megszórva, csokiöntettel, fagyival is nagyszerű. A kissé savanykás nyári almából is nagyon finom.
Almapalacsinta
Hozzávalók 12 darabhoz
- 5 alma
- 3 tojás
- 4 evőkanál rizsliszt
- 2 evőkanál cukor
- 1 citrom
- 1 vaníliás cukor
- 1 teáskanál fahéj
- porcukor
Elkészítés:
Az almákat mosd meg, hámozd meg, és nagyobb lyukú reszelőn reszeld le. Facsard rá a citrom levét. Keverd hozzá a lisztet, a fahéjat, a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot, és dolgozd össze. Akkor jó, ha nem folyékony a massza. Ha túl sűrű a tészta, lazítsd kevés vízzel vagy joghurttal. Szükség esetén pedig adj még hozzá lisztet.
Egy serpenyőben hevíts olajat, majd egy evőkanállal rakd bele a masszát, kicsit nyomkodd el. Süsd mindkét oldalát aranybarnára. Tehetsz egymás mellé több palacsintát, de arra ügyelj, hogy ne ragadjanak össze. Még melegen szórd meg fahéjas porcukorral.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept