Fahéjas bundában sült, ropogós almakarikák: filléres édesség egyszerűen
A fahéjas almakarikák sűrű palacsintatésztában sülnek, és jókedvre derítenek az őszi estéken. A tészta a szénsavas ásványvíztől levegős.

A fahéjas bundában sült almakarikák olcsók, elképesztően finomak, és egyszerűen el is készítheted őket. A gyümölcs bundája sűrű palacsintatészta, amit kedved szerint fűszerezhetsz. A bunda serpenyőben sül illatosra és ropogósra.
Almakarikák fahéjas bundában
Hozzávalók 4 személyre
Az almához
- 2 nagy alma
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kristálycukor
- 0.5 mokkáskanál fahéj
- pár csepp citromlé
- olaj a sütéshez
A tésztához
- 10 dkg liszt
- 2 teáskanál cukor
- 1 mokkáskanál fahéj
- 0.75 dl szénsavas ásványvíz
- 0.75 dl tej
Elkészítés:
Az almákat hámozd meg, a magházukat szúrd ki, a gyümölcsöt szeld egy centi vastag karikákra, és locsold meg pár csepp citromlével, hogy meg ne barnuljon. A tészta hozzávalóit keverd el. A serpenyőben kezdd el felforrósítani az olajat. Az almakarikákat forgasd meg először lisztben, utána fahéjas cukorban, végül mártsd bele a sűrű tésztába, és a forró olajban oldalanként öt perc alatt süsd őket ropogósra. Ha készen vannak, szedd őket papírtörlőre.
Almából akár édes, karamellás szendvicskrémet is készíthetsz.
Édes csoda üvegbe zárva: a karamellás alma kenyérre kenve is mennyei
A mámorítóan krémes karamellás almát egyszerűen kenyérre is kenheted, de különböző süteményeket is izgalmasabbá varázsolhatsz a különlegességgel.
Elolvasom
Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció