Gyors, kelesztés nélküli almafánk: a sütőpor igencsak megkönnyíti a dolgod
Kezdd ezzel a pofonegyszerű almafánkkal a farsangi szezont! Kezdők is bátran kipróbálhatják.

almafank
Ez is érdekelhet

5 tipp, hogy hogyan lendítsd fel a szépségszalonod forgalmát! (x)

„A természetben értjük meg, kik vagyunk” – Grecsó Krisztián író az Erdei Vándortáborokról (x)

Sári bíró - az idők változnak, de az emberek valójában nem (x)

Trendi új illat a világhírű Acqua Coloniától - Íme az egzotikus 4711 kölni (x)

Bettina fejlődése végre beindult (x)

beauty and style

Újra divatos a dauer, de már nem olyan, mint régen: a bio tartós hullám kíméletesebb opció lehet »

Újabb hollywoodi színésznő tündökölt magyar tervező kreációjában: címlapra vitte az álomszép ruhát »

Aktiválja a bőr vérkeringését, és felgyorsítja a regenerálódást: a vákuummasszázs nem csak ráncok ellen jó »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Január 6-án, vízkereszt napján kezdődik a farsang, ezzel együtt pedig a fánkszezon is. Ha nincs időd dagasztani, keleszteni, vagy tartasz a klasszikus szalagos fánktól, akkor válassz egy egyszerűbb, de isteni receptet! A pillekönnyű, csodás ízű almás változatban nem fogsz csalódni. 

Almafánk

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 4 db alma
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat hámozd meg, reszeld egy tálba, és nyomkodd ki a levét. Szórd meg fahéjjal, vaníliával, cukorral, rakd hozzá a tojást, a sütőport, és annyi lisztet, hogy könnyen kezelhető, rugalmas tésztát kapj. Rakd át lisztezett felületre, nyújtsd ki, és tetszőleges nagyságú pohárral vagy kiszúróval szaggasd ki. 
 

Egy nagyobb lábosban vagy serpenyőben melegíts olajat, majd rakd bele a tésztát. Először lefedve süsd, majd amikor az alja megpirul, fordítsd meg, és süsd meg a másik felét is aranybarnára fedő nélkül. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le az olajat. Porcukorral megszórva vagy lekvárral kínáld. 
A spanyolok fahéjas fánkja, a churros is fantasztikus csemege. Az égetett tésztát sem bonyolult elkészíteni. 

Ezt is szeretjük