Gyors, kelesztés nélküli almafánk: a sütőpor igencsak megkönnyíti a dolgod
Kezdd ezzel a pofonegyszerű almafánkkal a farsangi szezont! Kezdők is bátran kipróbálhatják.

almafank
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Január 6-án, vízkereszt napján kezdődik a farsang, ezzel együtt pedig a fánkszezon is. Ha nincs időd dagasztani, keleszteni, vagy tartasz a klasszikus szalagos fánktól, akkor válassz egy egyszerűbb, de isteni receptet! A pillekönnyű, csodás ízű almás változatban nem fogsz csalódni. 

Almafánk

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 4 db alma
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat hámozd meg, reszeld egy tálba, és nyomkodd ki a levét. Szórd meg fahéjjal, vaníliával, cukorral, rakd hozzá a tojást, a sütőport, és annyi lisztet, hogy könnyen kezelhető, rugalmas tésztát kapj. Rakd át lisztezett felületre, nyújtsd ki, és tetszőleges nagyságú pohárral vagy kiszúróval szaggasd ki. 
 

Egy nagyobb lábosban vagy serpenyőben melegíts olajat, majd rakd bele a tésztát. Először lefedve süsd, majd amikor az alja megpirul, fordítsd meg, és süsd meg a másik felét is aranybarnára fedő nélkül. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le az olajat. Porcukorral megszórva vagy lekvárral kínáld. 
A spanyolok fahéjas fánkja, a churros is fantasztikus csemege. Az égetett tésztát sem bonyolult elkészíteni. 

Ezt is szeretjük