Szuperkönnyű, mennyei almafánk: kezdd ezzel a farsangi szezont
Vége a karácsonyi szezonnak, kezdődik a farsang. Ezt a pofonegyszerű almafánkot macera nélkül, gyorsan elkészítheted.

Ha farsang, akkor fánk minden mennyiségben és formában! Az almás változattal a kezdők is bátran próbálkozhatnak, hisz nem kell keleszteni, dagasztani. Az almának köszönhetően pedig pillekönnyű a tésztája. Lekvárral még teljesebb lesz az élvezet.
Almafánk
Hozzávalók
- 22 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 3 db alma
- 2 evőkanál cukor
- 1 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 csipet só
Elkészítés:
Az almát hámozd meg, és nagyobb lyukú reszelőn reszeld le. A lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a sütőporral, a fahéjjal és a sóval. Add hozzá a kétféle cukrot, a tojást és az almát, majd keverőgéppel dolgozd össze. Lágy, galuskaszerű tésztát kell kapnod.
Pihentesd 15-20 percig, majd egy serpenyőben vagy lábosban forrósíts olajat. Kanállal szaggasd bele a tésztát. Süsd először fedő alatt, majd amikor szép aranybarna, fordítsd meg, és fedő nélkül süsd meg a másik felét is. Fahéjas porcukorral megszórva kínáld.
A francia almatorta is mesés sütemény. Az omlós tésztát a gyümölcs mellett a mandulakrém teszi ellenállhatatlanná.
Olvastad már?

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció