Szuperkönnyű, mennyei almafánk: kezdd ezzel a farsangi szezont
Vége a karácsonyi szezonnak, kezdődik a farsang. Ezt a pofonegyszerű almafánkot macera nélkül, gyorsan elkészítheted.

almafank
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha farsang, akkor fánk minden mennyiségben és formában! Az almás változattal a kezdők is bátran próbálkozhatnak, hisz nem kell keleszteni, dagasztani. Az almának köszönhetően pedig pillekönnyű a tésztája. Lekvárral még teljesebb lesz az élvezet.

Almafánk

Hozzávalók:

  • 22 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 db alma
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

Az almát hámozd meg, és nagyobb lyukú reszelőn reszeld le. A lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a sütőporral, a fahéjjal és a sóval. Add hozzá a kétféle cukrot, a tojást és az almát, majd keverőgéppel dolgozd össze. Lágy, galuskaszerű tésztát kell kapnod.

Pihentesd 15-20 percig, majd egy serpenyőben vagy lábosban forrósíts olajat. Kanállal szaggasd bele a tésztát. Süsd először fedő alatt, majd amikor szép aranybarna, fordítsd meg, és fedő nélkül süsd meg a másik felét is. Fahéjas porcukorral megszórva kínáld. 
A francia almatorta is mesés sütemény. Az omlós tésztát a gyümölcs mellett a mandulakrém teszi ellenállhatatlanná. 

Ezt is szeretjük