Szuperkönnyű, mennyei almafánk: kezdd ezzel a farsangi szezont
Vége a karácsonyi szezonnak, kezdődik a farsang. Ezt a pofonegyszerű almafánkot macera nélkül, gyorsan elkészítheted.


- Elképesztően nőies az idei táskadivat: ezek a fazonok most a legnépszerűbbek »
- 4 olcsó sporteszköz, ami hatékonyabbá teszi az otthoni edzést: így segítik az alakformálást »
- Finom karcsúsító turmix, ami alaposan felpiszkálja a lusta anyagcserét: kipucolja a méreganyagokat, elhajtja a felesleges vizet »
- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Helyesíráskvíz, amit sokan elrontanak: egyelőre vagy egyenlőre, melyik a jó?
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- Magyar is van a világ leghíresebb mémjei között: a rajtuk szereplő emberek így megváltoztak az évek során
Ha farsang, akkor fánk minden mennyiségben és formában! Az almás változattal a kezdők is bátran próbálkozhatnak, hisz nem kell keleszteni, dagasztani. Az almának köszönhetően pedig pillekönnyű a tésztája. Lekvárral még teljesebb lesz az élvezet.
Almafánk
Hozzávalók:
- 22 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 3 db alma
- 2 evőkanál cukor
- 1 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 csipet só
Elkészítés:
Az almát hámozd meg, és nagyobb lyukú reszelőn reszeld le. A lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a sütőporral, a fahéjjal és a sóval. Add hozzá a kétféle cukrot, a tojást és az almát, majd keverőgéppel dolgozd össze. Lágy, galuskaszerű tésztát kell kapnod.
Pihentesd 15-20 percig, majd egy serpenyőben vagy lábosban forrósíts olajat. Kanállal szaggasd bele a tésztát. Süsd először fedő alatt, majd amikor szép aranybarna, fordítsd meg, és fedő nélkül süsd meg a másik felét is. Fahéjas porcukorral megszórva kínáld.
A francia almatorta is mesés sütemény. Az omlós tésztát a gyümölcs mellett a mandulakrém teszi ellenállhatatlanná.
Még több recept