4 laktató, alakmegtartó recept

Végre leadtad az utolsó feleslegesnek ítélt kilót is? Ne csokoládéval jutalmazd magad, hiszen úgy könnyen visszakúsznak a zsírpárnák.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A keservesen leadott kilók könnyen visszaszaladnak, ha nem vigyázol. Ha nyárra lefogytál, akkor ne légy rest, és figyelj oda továbbra is az étkezésre és a mozgásra.

A legfinomabb zsírégető gyümölcsök

Nézegess képeket!

Elolvasom

Természetesen ilyenkor már nem kell annyira szigorúnak lenned magadhoz, mint a diéta idején, de válassz könnyen emészthető, kevés kalóriát tartalmazó ételeket. Így nem kell majd aggódnod, ha a mérlegre állsz.

Hideg uborkaleves

Hozzávalók:

  • 1 dl húsleves leveskockából
  • 2 nagy kígyóuborka
  • 2 evőkanál citromlé
  • 3 dl joghurt
  • kevés só
  • fehérbors
  • szerecsendió
  • kapor a díszítéshez

Az alaposan megmosott uborkát hámozd meg, vágd nagyobb darabokra, és turmixold össze. A kihűtött húslevest keverd el a citromlével és a joghurttal. Ízesítsd sóval, borssal és szerecsendióval.

Az uborkát keverd a húsleveshez, majd az egészet lefedve tedd hűtőszekrénybe. Fogyaszd teljes kiőrlésű pirítóssal.

Pikáns joghurtos csirke

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 2 kisebb doboz natúr joghurt
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 1 kisebb csokor metélőhagyma
  • 1 evőkanál curry
  • olívaolaj
  • durvára őrölt feketebors

A metélőhagymát és a vöröshagymát tisztítsd meg, és aprítsd fel. Az olívaolajon süsd üvegesre a vöröshagymát, szórd rá a curry-t, és gyakori kevergetés mellett pirítsd még néhány percig, majd hagyd kihűlni. A joghurtot add a metélőhagymához, illetve a már kihűlt curry-s hagymához. Ízesítsd ízlés szerint sóval és borssal.
Amíg hűl, mosd meg alaposan a csirkemelleket, és vágd fel vékony csíkokra. Az egészet forgasd bele a joghurtos öntetbe, rakd át egy hőálló tálba, majd egy napra tedd a hűtőbe, hogy a hús megfelelően átvehesse az ízeket. Másnap előmelegített sütőben 180°C-on süsd addig, amíg a hús puha nem lesz.

Szőlős csirkemellragu kókuszos rizzsel

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 50 dkg magozott szőlő
  • 1 dl fehérbor
  • 1 tasakos rizs
  • kókuszreszelék
  • 1 fej vöröshagyma
  • só, bors

A csirkemellet vágd vékony csíkokra, sózd, borsozd. Aprítsd fel a hagymát is, kevés olajon pirítsd üvegesre, majd add hozzá a csirkemellet, és pirítsd meg azt is. Tedd hozzá a kettévágott, kimagozott szőlőt, majd öntsd hozzá a fehérbort és a vizet, és lassú tűzön párold puhára.
Közben főzd meg a rizst, ha kész, tegyél hozzá egy kiskanál kókuszreszeléket. A raguval körítve tálald!

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Almakrém joghurttal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 nagyobb alma
  • 1 citrom
  • 10 dkg vaníliás porcukor
  • 4 dl joghurt
  • 5 dkg dió
  • 4 babapiskóta

Az almákat akár hámozva, akár héjjal reszeld le, majd csepegtess rá citromlevet. Szórd meg 10 dkg vaníliás porcukorral és egy kevés reszelt citromhéjjal. Add hozzá a joghurtot, és az egészet keverd simára. Kis talpas poharakban egyenletesen oszd el, majd tedd hűtőbe egy kevés időre. Tálaláskor szórd meg 8-10 dkg durvára vágott dióval, és mindegyik pohárba tegyél egy-egy babapiskótát.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsan
  • egytálétel
  • rakott zöldség

30 perces rakottasok

Ezt is szeretjük