4 laktató, alakmegtartó recept
Végre leadtad az utolsó feleslegesnek ítélt kilót is? Ne csokoládéval jutalmazd magad, hiszen úgy könnyen visszakúsznak a zsírpárnák.
- Feltöltik a kitikkadt bőrt, ragyogóvá varázsolnak és hűsítenek: nyári szépségápolási kedvenceink árakkal »
- Úgy szexi, hogy nem mutat túl sokat: divatos szettek, amiket a pánt nélküli felső tesz igazán nőiessé »
- Ezen a testrészen hamarabb mutatkoznak meg az öregedés jelei, mint az arcon: minden, amit a kézbőr ápolásáról tudnod kell »

- Soma lányának esküvői fotója: a 29 éves Hanna különleges menyasszony volt
- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- 22 évesen vesztették életüket a magyar sziámi ikrek: kegyetlenül kihasználták, vásárban mutogatták őket
A keservesen leadott kilók könnyen visszaszaladnak, ha nem vigyázol. Ha nyárra lefogytál, akkor ne légy rest, és figyelj oda továbbra is az étkezésre és a mozgásra.
Természetesen ilyenkor már nem kell annyira szigorúnak lenned magadhoz, mint a diéta idején, de válassz könnyen emészthető, kevés kalóriát tartalmazó ételeket. Így nem kell majd aggódnod, ha a mérlegre állsz.
Hideg uborkaleves
Hozzávalók:
- 1 dl húsleves leveskockából
- 2 nagy kígyóuborka
- 2 evőkanál citromlé
- 3 dl joghurt
- kevés só
- fehérbors
- szerecsendió
- kapor a díszítéshez
Az alaposan megmosott uborkát hámozd meg, vágd nagyobb darabokra, és turmixold össze. A kihűtött húslevest keverd el a citromlével és a joghurttal. Ízesítsd sóval, borssal és szerecsendióval.
Az uborkát keverd a húsleveshez, majd az egészet lefedve tedd hűtőszekrénybe. Fogyaszd teljes kiőrlésű pirítóssal.
Pikáns joghurtos csirke
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemellfilé
- 2 kisebb doboz natúr joghurt
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 1 kisebb csokor metélőhagyma
- 1 evőkanál curry
- olívaolaj
- durvára őrölt feketebors
A metélőhagymát és a vöröshagymát tisztítsd meg, és aprítsd fel. Az olívaolajon süsd üvegesre a vöröshagymát, szórd rá a curry-t, és gyakori kevergetés mellett pirítsd még néhány percig, majd hagyd kihűlni. A joghurtot add a metélőhagymához, illetve a már kihűlt curry-s hagymához. Ízesítsd ízlés szerint sóval és borssal.
Amíg hűl, mosd meg alaposan a csirkemelleket, és vágd fel vékony csíkokra. Az egészet forgasd bele a joghurtos öntetbe, rakd át egy hőálló tálba, majd egy napra tedd a hűtőbe, hogy a hús megfelelően átvehesse az ízeket. Másnap előmelegített sütőben 180°C-on süsd addig, amíg a hús puha nem lesz.
Szőlős csirkemellragu kókuszos rizzsel
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 50 dkg magozott szőlő
- 1 dl fehérbor
- 1 tasakos rizs
- kókuszreszelék
- 1 fej vöröshagyma
- só, bors
A csirkemellet vágd vékony csíkokra, sózd, borsozd. Aprítsd fel a hagymát is, kevés olajon pirítsd üvegesre, majd add hozzá a csirkemellet, és pirítsd meg azt is. Tedd hozzá a kettévágott, kimagozott szőlőt, majd öntsd hozzá a fehérbort és a vizet, és lassú tűzön párold puhára.
Közben főzd meg a rizst, ha kész, tegyél hozzá egy kiskanál kókuszreszeléket. A raguval körítve tálald!
Almakrém joghurttal
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 nagyobb alma
- 1 citrom
- 10 dkg vaníliás porcukor
- 4 dl joghurt
- 5 dkg dió
- 4 babapiskóta
Az almákat akár hámozva, akár héjjal reszeld le, majd csepegtess rá citromlevet. Szórd meg 10 dkg vaníliás porcukorral és egy kevés reszelt citromhéjjal. Add hozzá a joghurtot, és az egészet keverd simára. Kis talpas poharakban egyenletesen oszd el, majd tedd hűtőbe egy kevés időre. Tálaláskor szórd meg 8-10 dkg durvára vágott dióval, és mindegyik pohárba tegyél egy-egy babapiskótát.
OLVASD EL EZT IS!

- lazac
- spenót
A tökéletes spenótfőzelék receptje

- pörkölt
- egytálétel
A 4 legjobb rakott karfiol recept

- egytálétel
- rakott zöldség