4 salaktalanító finomság
Ha leadnál néhány kilót, vagy épp méregtelenítésbe fogsz, akkor receptjeink neked szólnak. Könnyűek és gyorsan emészthetőek, segíteni fognak.
Bazsalikomos paradicsomkrém-leves
Hozzávalók:
- 1 doboz paradicsomfilé
- 5-6 levél bazsalikom
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- só
- bors, ételízesítő
- kevés cukor
A hagymát vágd cikkekre, és a vajon pirítsd meg üvegesre, majd add hozzá a felkockázott konzerves paradicsomot. Az apróra vagdosott bazsalikomot is tedd bele, majd ízesítsd sóval, borssal és ételízesítővel.
Ha kicsit csípősebben szereted, adhatsz hozzá egy kis őrölt chili-port. Ezt fél órán át közepes lángon főzd, ha túl sűrű, adj hozzá 1-2 deci vizet.
Mikor megfőtt, nagyobb lyukú szűrőn passzírozd át, hogy a paradicsom magja ne kerüljön a krémlevesbe.
Egzotikus kivisaláta
Hozzávalók:
- 25 dkg spenót vagy bármilyen saláta
- 3 nagy kivi
- 1 papaya
- 1 piros húsú paprika
- 3 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál barnacukor
- 1 teáskanál őrölt gyömbér
- 20 dkg garnélarák
A spenótot mosd meg, tépkedd kisebb darabokra. A kivit hámozd meg, és vágd fel vékony karikákra. A papayát hosszában vágd ketté, magozd ki, hámozd meg, és a húsát apró kockákra darabold fel. A paprikát mosd meg, vágd ketté, magozd ki, a húsát pedig szeleteld fel. A kivit, a paprikát és a papayát keverd össze. A citromlevet keverd el a szójaszósszal, a cukorral és a gyömbérrel, öntsd rá a kivis keverékre. Halmozd a spenótra. A rákot szűrd le, rakd ízlésesen a salátára, és azonnal tálalhatod.
Gyömbéres csirkemell
Hozzávalók:
- 600 g filézett csirkemell
- 2 gerezd fokhagyma
- 30 g friss gyömbér
- 1 teáskanál Sambal oelek - ázsiai boltban kapható fűszerkeverék
- 4 evőkanál szójamártás
- 1 csomag zöldhagyma
- 4 evőkanál csíraolaj
- fél teáskanál őrölt koriander
- 200 g kockákra vágott friss ananász
- 125 ml leves
- fél lime leve
- só
- 2 evőkanál lapra vágott mandula
A húst öblítsd le, itasd fel róla a nedvességet, és vágd csíkokra. A fokhagymát és a gyömbért tisztítsd meg, és aprítsd finomra. A gyömbért keverd el a fokhagymával, a Sambal oelekkel és a szójamártással. Tedd bele a húst, és körülbelül 60 percig érleld. A zöldhagymát öblítsd le, tisztítsd meg, és vágd ferdén karikákra. Két evőkanálnyit tegyél félre a díszítéshez. Magas falú serpenyőben forrósítsd fel az olajat. Először pirítsd meg benne a húst, majd add hozzá a koriandert, a hagymát és az ananászt. Kevergetve 5 percig süsd, majd öntsd alá a lime-levet és a levest. Fedő alatt, közepes lángon körülbelül 5 percig párold. Sóval ízesítsd. A mandulát szárazon pirítsd aranysárgára. A gyömbéres csirkét oszd tányérokra, és a félretett hagymát szórd rá.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Meggyes házi müzli joghurttal
Hozzávalók:
-
2 evőkanál zabpehely
-
2 evőkanál zabkorpa
-
1 pohár joghurt
- egy marék meggy
-
kevés méz
A zabpelyhet és a zabkorpát durván törd össze, majd keverd össze a joghurttal, illetve a kimagozott meggyel. Ha nem elég édes, tehetsz hozzá egy kis mézet.
OLVASD EL EZT IS!
- ital
- turmix
5 salaktalanító, karcsúsító, laktató turmix
- alma
- eper
5 isteni negatív kalóriás turmix
- méregtelenítés
- turmix