4 salaktalanító finomság

Ha leadnál néhány kilót, vagy épp méregtelenítésbe fogsz, akkor receptjeink neked szólnak. Könnyűek és gyorsan emészthetőek, segíteni fognak.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bazsalikomos paradicsomkrém-leves

Hozzávalók:

  • 1 doboz paradicsomfilé
  • 5-6 levél bazsalikom
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • bors, ételízesítő
  • kevés cukor

A hagymát vágd cikkekre, és a vajon pirítsd meg üvegesre, majd add hozzá a felkockázott konzerves paradicsomot. Az apróra vagdosott bazsalikomot is tedd bele, majd ízesítsd sóval, borssal és ételízesítővel.

Ha kicsit csípősebben szereted, adhatsz hozzá egy kis őrölt chili-port. Ezt fél órán át közepes lángon főzd, ha túl sűrű, adj hozzá 1-2 deci vizet.

Mikor megfőtt, nagyobb lyukú szűrőn passzírozd át, hogy a paradicsom magja ne kerüljön a krémlevesbe.

Egzotikus kivisaláta

Hozzávalók:

  • 25 dkg spenót vagy bármilyen saláta
  • 3 nagy kivi
  • 1 papaya
  • 1 piros húsú paprika
  • 3 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál barnacukor
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 20 dkg garnélarák

A spenótot mosd meg, tépkedd kisebb darabokra. A kivit hámozd meg, és vágd fel vékony karikákra. A papayát hosszában vágd ketté, magozd ki, hámozd meg, és a húsát apró kockákra darabold fel. A paprikát mosd meg, vágd ketté, magozd ki, a húsát pedig szeleteld fel. A kivit, a paprikát és a papayát keverd össze. A citromlevet keverd el a szójaszósszal, a cukorral és a gyömbérrel, öntsd rá a kivis keverékre. Halmozd a spenótra. A rákot szűrd le, rakd ízlésesen a salátára, és azonnal tálalhatod.

Gyömbéres csirkemell

Hozzávalók:

  • 600 g filézett csirkemell
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 30 g friss gyömbér
  • 1 teáskanál Sambal oelek - ázsiai boltban kapható fűszerkeverék
  • 4 evőkanál szójamártás
  • 1 csomag zöldhagyma
  • 4 evőkanál csíraolaj
  • fél teáskanál őrölt koriander
  • 200 g kockákra vágott friss ananász
  • 125 ml leves
  • fél lime leve
  • 2 evőkanál lapra vágott mandula

A húst öblítsd le, itasd fel róla a nedvességet, és vágd csíkokra. A fokhagymát és a gyömbért tisztítsd meg, és aprítsd finomra. A gyömbért keverd el a fokhagymával, a Sambal oelekkel és a szójamártással. Tedd bele a húst, és körülbelül 60 percig érleld. A zöldhagymát öblítsd le, tisztítsd meg, és vágd ferdén karikákra. Két evőkanálnyit tegyél félre a díszítéshez. Magas falú serpenyőben forrósítsd fel az olajat. Először pirítsd meg benne a húst, majd add hozzá a koriandert, a hagymát és az ananászt. Kevergetve 5 percig süsd, majd öntsd alá a lime-levet és a levest. Fedő alatt, közepes lángon körülbelül 5 percig párold. Sóval ízesítsd. A mandulát szárazon pirítsd aranysárgára. A gyömbéres csirkét oszd tányérokra, és a félretett hagymát szórd rá.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Meggyes házi müzli joghurttal

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál zabpehely
  • 2 evőkanál zabkorpa
  • 1 pohár joghurt
  • egy marék meggy
  • kevés méz

A zabpelyhet és a zabkorpát durván törd össze, majd keverd össze a joghurttal, illetve a kimagozott meggyel. Ha nem elég édes, tehetsz hozzá egy kis mézet.

Ezt is szeretjük