4 salaktalanító finomság
Ha leadnál néhány kilót, vagy épp méregtelenítésbe fogsz, akkor receptjeink neked szólnak. Könnyűek és gyorsan emészthetőek, segíteni fognak.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bazsalikomos paradicsomkrém-leves

Hozzávalók:

  • 1 doboz paradicsomfilé
  • 5-6 levél bazsalikom
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • bors, ételízesítő
  • kevés cukor

A hagymát vágd cikkekre, és a vajon pirítsd meg üvegesre, majd add hozzá a felkockázott konzerves paradicsomot. Az apróra vagdosott bazsalikomot is tedd bele, majd ízesítsd sóval, borssal és ételízesítővel.

Ha kicsit csípősebben szereted, adhatsz hozzá egy kis őrölt chili-port. Ezt fél órán át közepes lángon főzd, ha túl sűrű, adj hozzá 1-2 deci vizet.

Mikor megfőtt, nagyobb lyukú szűrőn passzírozd át, hogy a paradicsom magja ne kerüljön a krémlevesbe.

Egzotikus kivisaláta

Hozzávalók:

  • 25 dkg spenót vagy bármilyen saláta
  • 3 nagy kivi
  • 1 papaya
  • 1 piros húsú paprika
  • 3 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál barnacukor
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 20 dkg garnélarák

A spenótot mosd meg, tépkedd kisebb darabokra. A kivit hámozd meg, és vágd fel vékony karikákra. A papayát hosszában vágd ketté, magozd ki, hámozd meg, és a húsát apró kockákra darabold fel. A paprikát mosd meg, vágd ketté, magozd ki, a húsát pedig szeleteld fel. A kivit, a paprikát és a papayát keverd össze. A citromlevet keverd el a szójaszósszal, a cukorral és a gyömbérrel, öntsd rá a kivis keverékre. Halmozd a spenótra. A rákot szűrd le, rakd ízlésesen a salátára, és azonnal tálalhatod.

Gyömbéres csirkemell

Hozzávalók:

  • 600 g filézett csirkemell
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 30 g friss gyömbér
  • 1 teáskanál Sambal oelek - ázsiai boltban kapható fűszerkeverék
  • 4 evőkanál szójamártás
  • 1 csomag zöldhagyma
  • 4 evőkanál csíraolaj
  • fél teáskanál őrölt koriander
  • 200 g kockákra vágott friss ananász
  • 125 ml leves
  • fél lime leve
  • 2 evőkanál lapra vágott mandula

A húst öblítsd le, itasd fel róla a nedvességet, és vágd csíkokra. A fokhagymát és a gyömbért tisztítsd meg, és aprítsd finomra. A gyömbért keverd el a fokhagymával, a Sambal oelekkel és a szójamártással. Tedd bele a húst, és körülbelül 60 percig érleld. A zöldhagymát öblítsd le, tisztítsd meg, és vágd ferdén karikákra. Két evőkanálnyit tegyél félre a díszítéshez. Magas falú serpenyőben forrósítsd fel az olajat. Először pirítsd meg benne a húst, majd add hozzá a koriandert, a hagymát és az ananászt. Kevergetve 5 percig süsd, majd öntsd alá a lime-levet és a levest. Fedő alatt, közepes lángon körülbelül 5 percig párold. Sóval ízesítsd. A mandulát szárazon pirítsd aranysárgára. A gyömbéres csirkét oszd tányérokra, és a félretett hagymát szórd rá.

Mentesen főzni könnyű!

Mentes Anyu legújabb könyvében nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy összeállítsa a mentes étkezések 50 legjobb receptjét. Korábbi könyveivel együtt, összesen 162 recepttel örvendezteti meg a különleges étrendet követő olvasóit.

A könyveket kedvezményes áron ide kattintva, kizárólag online lehet megvásárolni.

Promóció

Meggyes házi müzli joghurttal

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál zabpehely
  • 2 evőkanál zabkorpa
  • 1 pohár joghurt
  • egy marék meggy
  • kevés méz

A zabpelyhet és a zabkorpát durván törd össze, majd keverd össze a joghurttal, illetve a kimagozott meggyel. Ha nem elég édes, tehetsz hozzá egy kis mézet.

Ezt is szeretjük