Krémes, sűrű, áfonyás tejberizs kókusztejjel főzve: ezt laktózérzékenyek is megehetik
Reggelire vagy akár desszert gyanánt is jólesik a krémes tejberizs áfonyával megbolondítva.
Akkor sem kell lemondanod a tejberizsről vagy egyéb nyalánkságokról, ha laktózérzékeny vagy. Kókusztejjel készítve az íze is finomabb lesz. A fanyar, áfonyás szósz jól illik a retró édességhez. Lehetőleg rizottórizst haszálj. Ha így főzöd, a végeredmény puha és jó krémes állagú desszert lesz.
Áfonyás tejberizs kókusztejjel
Hozzávalók
- 20 dkg rizs
- 10 dkg cukor
- 4 dl kókusztej
- 1 dl víz
- 1 rúd vanília
- 1 csipet só
- citrom
Áfonyás réteghez
- 20 dkg áfonya
- 5 dkg cukor
- 1 késhegynyi őrölt fahéj
- 0.5 dl víz
- 3 evőkanál kukoricakeményítő
Elkészítés:
A rizst alaposan mosd meg. Öntsd össze egy lábosban a vizet és a kókusztej felét, majd kis lángon kezdd főzni. Tedd hozzá a vaníliarúd kikapart belsejét, a cukrot, a sót és a citrom levét. Amikor már meleg, rakd hozzá a rizst. Újraforrás után fedd le, és takaréklángon főzd addig, míg megpuhul benne a rizs. Közben folyamatosan adagold hozzá a maradék tejet. Közben kevergesd, nehogy leragadjon a rizs. Letakarva pihentesd még legalább 10 percig.
A gyümölcsszószhoz alaposan mosd meg az áfonyát, és csepegtesd le. Botmixerrel pépesítsd, majd rakd egy tálba, önts hozzá kevés vizet, add hozzá a cukrot, a kukoricakeményítőt és kevés fahéjat. Kis lángon, többször megkeverve főzd össze 10-15 perc alatt. A kész tejberizst az áfonyaszósszal felváltva rétegezd mutatós pohárkákba. A tetejét díszítheted még áfonyával.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció