Krémes, sűrű, áfonyás tejberizs kókusztejjel főzve: ezt laktózérzékenyek is megehetik
Reggelire vagy akár desszert gyanánt is jólesik a krémes tejberizs áfonyával megbolondítva.

Krémes, sűrű, áfonyás tejberizs kókusztejjel főzve: ezt laktózérzékenyek is megehetik
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Kétszer dúsabb frizurát kapsz, ha így használod a hajvasalót »

Lassítja a ráncok képződését, de ennél többet is tud a kollagén: szakértő mondja el, miért hatékony »

A rövid dzseki az új divat: ilyen sokféleképpen viselheted »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Akkor sem kell lemondanod a tejberizsről vagy egyéb nyalánkságokról, ha laktózérzékeny vagy. Kókusztejjel készítve az íze is finomabb lesz. A fanyar, áfonyás szósz jól illik a retró édességhez. Lehetőleg rizottórizst haszálj. Ha így főzöd, a végeredmény puha és jó krémes állagú desszert lesz. 

Hozzávalók:

  • 20 dkg rizs
  • 10 dkg cukor
  • 4 dl kókusztej
  • 1 dl víz
  • 1 rúd vanília
  • 1 csipet só
  • citrom

Áfonyás réteghez

  • 20 dkg áfonya
  • 5 dkg cukor
  • 1 késhegynyi őrölt fahéj
  • 0.5 dl víz
  • 3 evőkanál kukoricakeményítő
Recept idők

Elkészítés:

A rizst alaposan mosd meg. Öntsd össze egy lábosban a vizet és a kókusztej felét, majd kis lángon kezdd főzni. Tedd hozzá a vaníliarúd kikapart belsejét, a cukrot, a sót és a citrom levét. Amikor már meleg, rakd hozzá a rizst. Újraforrás után fedd le, és takaréklángon főzd addig, míg megpuhul benne a rizs. Közben folyamatosan adagold hozzá a maradék tejet. Közben kevergesd, nehogy leragadjon a rizs. Letakarva pihentesd még legalább 10 percig. 
 

A gyümölcsszószhoz alaposan mosd meg az áfonyát, és csepegtesd le. Botmixerrel pépesítsd, majd rakd egy tálba, önts hozzá kevés vizet, add hozzá a cukrot, a kukoricakeményítőt és kevés fahéjat. Kis lángon, többször megkeverve főzd össze 10-15 perc alatt. A kész tejberizst az áfonyaszósszal felváltva rétegezd mutatós pohárkákba. A tetejét díszítheted még áfonyával. 

Ezt is szeretjük