Krémes, sűrű, áfonyás tejberizs kókusztejjel főzve: ezt laktózérzékenyek is megehetik
Reggelire vagy akár desszert gyanánt is jólesik a krémes tejberizs áfonyával megbolondítva.

Krémes, sűrű, áfonyás tejberizs kókusztejjel főzve: ezt laktózérzékenyek is megehetik
Ez is érdekelhet

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Mit diktál a téli kabáttrend 2018-ban? A stylist tippjei (x)

Hogyan segíts, ha bedugult a pici orra? Az orröblítés aranyszabályai (x)

10 hely, amiről álmodoznak a magyarok - Idén csupán egy európai város került fel a listára. (x)

beauty and style

Egy ügyes trükk, amitől élénkebb lesz a rúzs színe a szádon: világosító ajakradír házilag »

Elszívja az izzadságot, és kényelmesebbé teszi a cipőt: 5 eset, amikor kisegíthet egy intimbetét »

Hajmeresztő pulóverek a 80-as évekből – Nem tudjuk, hogy sírjunk vagy nevessünk-e »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Akkor sem kell lemondanod a tejberizsről vagy egyéb nyalánkságokról, ha laktózérzékeny vagy. Kókusztejjel készítve az íze is finomabb lesz. A fanyar, áfonyás szósz jól illik a retró édességhez. Lehetőleg rizottórizst haszálj. Ha így főzöd, a végeredmény puha és jó krémes állagú desszert lesz. 

Áfonyás tejberizs kókusztejjel

Hozzávalók:

  • 20 dkg rizs
  • 10 dkg cukor
  • 4 dl kókusztej
  • 1 dl víz
  • 1 rúd vanília
  • 1 csipet só
  • citrom

Áfonyás réteghez

  • 20 dkg áfonya
  • 5 dkg cukor
  • 1 késhegynyi őrölt fahéj
  • 0.5 dl víz
  • 3 evőkanál kukoricakeményítő
Recept idők

Elkészítés:

A rizst alaposan mosd meg. Öntsd össze egy lábosban a vizet és a kókusztej felét, majd kis lángon kezdd főzni. Tedd hozzá a vaníliarúd kikapart belsejét, a cukrot, a sót és a citrom levét. Amikor már meleg, rakd hozzá a rizst. Újraforrás után fedd le, és takaréklángon főzd addig, míg megpuhul benne a rizs. Közben folyamatosan adagold hozzá a maradék tejet. Közben kevergesd, nehogy leragadjon a rizs. Letakarva pihentesd még legalább 10 percig. 
 

A gyümölcsszószhoz alaposan mosd meg az áfonyát, és csepegtesd le. Botmixerrel pépesítsd, majd rakd egy tálba, önts hozzá kevés vizet, add hozzá a cukrot, a kukoricakeményítőt és kevés fahéjat. Kis lángon, többször megkeverve főzd össze 10-15 perc alatt. A kész tejberizst az áfonyaszósszal felváltva rétegezd mutatós pohárkákba. A tetejét díszítheted még áfonyával. 

Ezt is szeretjük