Habkönnyű áfonyás sajttorta sütés nélkül: elronthatatlan desszert
Az áfonyás sajttorta igazi kánikuladesszert, hisz kellemesen fanyar, és nem kell hozzá begyújtani a sütőt.
A mennyei áfonyás sajttorta ideális lehet olyan esetekben, amikor nincs kedved órákig állni a konyhában, mégis valami csábító desszerttel kínálnád meg a családtagokat vagy a barátokat. A habtejszínnel fellazított mascarponés krém enyhén édes, és kellemesen selymes. Azzal számolj, hogy ugyan sütni nem kell, de pihentetni igen, így akár tálalás előtti nap is elkészítheted.
Áfonyás sajttorta sütés nélkül
Hozzávalók 12 szelethez
A kekszes alaphoz
- 20 dkg darált édes keksz
- 10 dkg vaj
A krémhez
- 50 dkg mascarpone sajt
- 2.5 dl habtejszín
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
A tetejére
- 20 dkg áfonya
Elkészítés:
Először készítsd el az alapot. Ehhez, ha szükséges, törd össze a kekszet. Ezt megteheted egy zacskóba téve, sodrófával összezúzva, vagy aprítógépben. A morzsát rakd egy tálba, majd öntsd hozzá az olvasztott vajat, és keverd alaposan össze. Egy 20-22 cm-es kerek tortaformát bélelj ki sütőpapírral, és a kekszes masszát nyomkodd egyenletesen az aljára.
A krémhez gépi habverővel keverd össze a mascarponét a porcukorral és a vaníliás cukorral. A habtejszínt verd kemény habbá egy csipet sóval, és óvatosan forgasd össze a mascarponés krémmel.
Ezt öntsd a kekszes alapra, és simítsd el a tetejét egy spatulával vagy kanállal, hogy szép egyenletes legyen. Tedd a hűtőszekrénybe legalább 4-6 órára vagy akár egész éjszakára, hogy a torta megdermedjen, és az ízek összeérjenek. Tálalás előtt óvatosan emeld ki a tortát a formából, majd díszítsd áfonyával.
Pihe-puha tejfölös, áfonyás süti: csak keverd egybe a hozzávalókat
A pompás, kevert áfonyás sütemény egyszerűen készül, kezdő fakanáltanoncok is sikerrel elkészíthetik.
ElolvasomMég több recept