A legfinomabb sütés nélküli epres sajttorta, rezgő zselével a tetején
A sajttorta nem émelyítően édes, finom krémes, és eperrel nagyon mutatós. Nagy előnye, hogy sütni sem kell.

zseles-epres-sajttorta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A gazdag ízvilágú, gyümölcsös sajttorta az egyik legegyszerűbb desszert, főleg, ha a sütés nélküli változat mellett döntesz. A krémhez bármilyen natúr, semleges ízű krémsajt használható, de a mascarpone is tökéletes. Érdemes tálalás előtti napon elkészíteni, hisz meg kell dermednie, és másnap még szebben tudod szeletelni. 

Epres, zselés sajttorta

Hozzávalók:

Az alaphoz

  • 20 dkg keksz
  • 10 dkg vaj

A sajtkrémes réteghez

  • 50 dkg mascarpone
  • 4 evőkanál cukor
  • 2.5 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 csomag vaníliás cukor

A tetejére

  • 30 dkg eper
  • 1 csomag tortazselé
Recept idők

Elkészítés:

Végy elő egy kapcsos tortaformát, és béleld ki az alját sütőpapírral. A kekszet törd össze jó alaposan, vagy daráld le. A vajat olvaszd meg, majd keverd el a keksszel, és nyomkodd a tortaforma aljára. Tedd a hűtőbe addig, amíg elkészíted a krémet.

A tejszínt verd kemény habbá a vaníliás cukorral és a habfixálóval. A mascarponét keverd ki jól a cukorral, és részletekben adagold hozzá a tejszínhabot. Simítsd a kekszes alapra, majd rakd ki megmosott, kicsumázott eperrel. A nagyobb szemeket akár ketté is veheted.
Készítsd el a tortazselét a csomagolásban leírtak szerint, majd egyengesd a süti tetejére. Tedd a hűtőbe legalább négy órára.
A vajas, omlós pitébe is tökéletes az eper. Ráadásul kétféle formában is belekerülhet a piros gyümölcs. 

 

Ezt is szeretjük