A legfinomabb sütés nélküli epres sajttorta, rezgő zselével a tetején

A sajttorta nem émelyítően édes, finom krémes, és eperrel nagyon mutatós. Nagy előnye, hogy sütni sem kell.

zseles-epres-sajttorta
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A gazdag ízvilágú, gyümölcsös sajttorta az egyik legegyszerűbb desszert, főleg, ha a sütés nélküli változat mellett döntesz. A krémhez bármilyen natúr, semleges ízű krémsajt használható, de a mascarpone is tökéletes. Érdemes tálalás előtti napon elkészíteni, hisz meg kell dermednie, és másnap még szebben tudod szeletelni. 

Epres, zselés sajttorta

Hozzávalók

Az alaphoz

  • 20 dkg keksz
  • 10 dkg vaj

A sajtkrémes réteghez

  • 50 dkg mascarpone
  • 4 evőkanál cukor
  • 2.5 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 csomag vaníliás cukor

A tetejére

  • 30 dkg eper
  • 1 csomag tortazselé
Recept idők

Elkészítés:

Végy elő egy kapcsos tortaformát, és béleld ki az alját sütőpapírral. A kekszet törd össze jó alaposan, vagy daráld le. A vajat olvaszd meg, majd keverd el a keksszel, és nyomkodd a tortaforma aljára. Tedd a hűtőbe addig, amíg elkészíted a krémet.

A tejszínt verd kemény habbá a vaníliás cukorral és a habfixálóval. A mascarponét keverd ki jól a cukorral, és részletekben adagold hozzá a tejszínhabot. Simítsd a kekszes alapra, majd rakd ki megmosott, kicsumázott eperrel. A nagyobb szemeket akár ketté is veheted.
Készítsd el a tortazselét a csomagolásban leírtak szerint, majd egyengesd a süti tetejére. Tedd a hűtőbe legalább négy órára.
A vajas, omlós pitébe is tökéletes az eper. Ráadásul kétféle formában is belekerülhet a piros gyümölcs. 

 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük