Pillekönnyű áfonyás, ricottás amerikai palacsinta: ezúttal a gyümölcs a tésztába kerül
Ha újítanál, legközelebb így süsd meg a palacsintát! Az áfonyával gazdagított édesség önmagában is finom, a ricottától pedig még puhább lesz.

Ráérős hétvégén lepd meg szeretteidet reggelire amerikai palacsintával! Ha igazán kitennél magadért, a tésztába keverj semleges ricottát és fanyar áfonyát. A sütőpornak köszönhetően az édesség ducibb lesz. Tedd teljesebbé az élvezetet, kínáld vajjal, juharsziruppal, friss gyümölccsel.
Áfonyás-ricottás amerikai palacsinta
Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 20 dkg ricotta
- 10 dkg áfonya
- 8 dkg cukor
- 2 dl tej
- 2 db tojás
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1 evőkanál vaj a sütéshez
Elkészítés:
A lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót szórd egy nagy tálba, és keverd össze. Egy külön edényben dolgozd össze a tejet, a ricottát, a tojást és a vaníliás cukrot. Forgasd hozzá a száraz hozzávalókat, és csak addig keverd, amíg össze nem áll. Hagyd néhány percig pihenni. Ezt követően forgasd hozzá az áfonyát.
A vajat olvaszd fel egy serpenyőben, kanalazz bele tésztát, majd amikor buborékok jelenek meg a tetején, és a tészta széle kicsit megbarnul, fordítsd meg. Süsd meg a másik oldalát körülbelül másfél-két perc alatt. A többi tésztával is hasonlóan járj el.
Ha kedveled a különféle palacsintákat, ezt a mákos-citromos francia változatot is próbáld ki.
Olvastad már?

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció