Vajas, áfonyás házi keksz: a recept, ami kézről kézre jár
Az omlós, vajas keksz nagyon jól variálható aprósütemény, az áfonyás változatot nem győzöd majd sütni.


- Pattanás, puffadt arc és bőrszárazság: az alkohol a bőrre is káros hatással van »
- Furcsa képek jelentek meg a 35 éves Irina Shaykról: zöld hajjal mutatja be a magányos jövőt »
- 7 híresség, aki divatot teremtett merész frizurájával: már akkor így viselték a hajukat, amikor még senki nem merte bevállalni »
- Kiderült, Dobó Kata miért szakított Andy Vajnával: 8 év után zárta le élete egy szakaszát
- Auschwitzban halt meg a 14 éves lány: utolsó fotói még megrázóbbak színesben
- Anyja egy kartondobozban hagyta a fiút születése után: a férfi 30 év múlva megkereste
- Hogy néz ki egy női test közel 100 kilós fogyás után? A 31 éves nő bátran megmutatta, miután egészséges lett
- Fekete Dávid válik: felesége a három gyerekkel elhagyta
Amerikában szinte biztos, hogy a háztartások többségében mindig lapul keksz, avagy cookie a sütis dobozban. A csokis mellett érdemes kipróbálni az áfonyás változatot, szinte biztos, hogy erre is rákapsz. Az összeállítással percek alatt végzel, és a sütéssel sem megy el sok időd. Csak győzd kivárni, amíg kihűl. Strandon, kiránduláson is jól jön.
Áfonyás keksz
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 12 dkg áfonya
- 12 dkg cukor
- 1 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 1 csipet só
Elkészítés:
A vajat keverd ki a tojással, a cukorral, a vaníliával, majd add hozzá a sóval és sütőporral vegyített lisztet. Dolgozd a masszát egyneművé, és formázz belőle gombócokat. Pakold sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra, mert sütés közben jól elterülnek.
Nyomkodj mindegyikbe áfonyát. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd szép aranybarnára 12-15 perc alatt. Vedd ki a sütőből, várd meg, míg kihűl, és utána szedd csak ki a tepsiből, különben könnyen eltörik.

Még több recept