Vajas, áfonyás házi keksz: a recept, ami kézről kézre jár
Az omlós, vajas keksz nagyon jól variálható aprósütemény, az áfonyás változatot nem győzöd majd sütni.

Vajas, áfonyás házi keksz: a recept, ami kézről kézre jár
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Amerikában szinte biztos, hogy a háztartások többségében mindig lapul keksz, avagy cookie a sütis dobozban. A csokis mellett érdemes kipróbálni az áfonyás változatot, szinte biztos, hogy erre is rákapsz. Az összeállítással percek alatt végzel, és a sütéssel sem megy el sok időd. Csak győzd kivárni, amíg kihűl. Strandon, kiránduláson is jól jön.

Áfonyás keksz

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 12 dkg áfonya
  • 12 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A vajat keverd ki a tojással, a cukorral, a vaníliával, majd add hozzá a sóval és sütőporral vegyített lisztet. Dolgozd a masszát egyneművé, és formázz belőle gombócokat. Pakold sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra, mert sütés közben jól elterülnek.

Nyomkodj mindegyikbe áfonyát. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd szép aranybarnára 12-15 perc alatt. Vedd ki a sütőből, várd meg, míg kihűl, és utána szedd csak ki a tepsiből, különben könnyen eltörik.
 

Ezt is szeretjük