Pufók, áfonyás amerikai palacsinta - A tésztába is jócskán kerül gyümölcs
Ha hétvégén kicsit több időd van a reggeli készítésére, süss áfonyás palacsintát úgy, mint az amerikaiak.
Az áfonyás amerikai palacsinta kisebb, és a tésztába kerülő sütőpornak köszönhetően vastagabb, mint a miénk. Pillekönnyű, laktató és ellenállhatatlan. Tálaláskor pakold egymásra a palacsintákat, szórd meg még gyümölccsel, és önts le juharsziruppal vagy olvasztott vajjal.
Áfonyás amerikai palacsinta
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg liszt
- 10 dkg áfonya
- 3 dl tej
- 5 dkg vaj
- 1 evőkanál cukor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 db tojás
- 1 csipet só
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba, keverd hozzá a sütőport, a sót, a cukrot és a vaníliás cukrot. Rakd hozzá a felolvasztott vajat, majd fokozatosan öntsd hozzá a tejet. Keverd simára, aránylag sűrű masszát kell kapnod. Laza mozdulatokkal forgasd hozzá a megmosott, lecsepegtetett áfonya felét.
Egy serpenyőben forrósíts olajat, és tégy bele két-három evőkanálnyi tésztát. Süsd aranysárgára mindkét oldalát körülbelül egy-egy perc alatt. Egyszerre akár több tésztát is rakhatsz a serpenyőbe, csak arra vigyázz, hogy sütés közben ne érjenek össze a palacsinták.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció