Pufók, áfonyás amerikai palacsinta - A tésztába is jócskán kerül gyümölcs

Ha hétvégén kicsit több időd van a reggeli készítésére, süss áfonyás palacsintát úgy, mint az amerikaiak.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az áfonyás amerikai palacsinta kisebb, és a tésztába kerülő sütőpornak köszönhetően vastagabb, mint a miénk. Pillekönnyű, laktató és ellenállhatatlan. Tálaláskor pakold egymásra a palacsintákat, szórd meg még gyümölccsel, és önts le juharsziruppal vagy olvasztott vajjal.

afonyas-amerikai-palacsinta

Áfonyás amerikai palacsinta

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg áfonya
  • 3 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 db tojás
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, keverd hozzá a sütőport, a sót, a cukrot és a vaníliás cukrot. Rakd hozzá a felolvasztott vajat, majd fokozatosan öntsd hozzá a tejet. Keverd simára, aránylag sűrű masszát kell kapnod. Laza mozdulatokkal forgasd hozzá a megmosott, lecsepegtetett áfonya felét.

 

Egy serpenyőben forrósíts olajat, és tégy bele két-három evőkanálnyi tésztát. Süsd aranysárgára mindkét oldalát körülbelül egy-egy perc alatt. Egyszerre akár több tésztát is rakhatsz a serpenyőbe, csak arra vigyázz, hogy sütés közben ne érjenek össze a palacsinták.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük