Így lesz tökéletes a rántott hús

Amit a bundázásról tudni kell

A rántott hús igazi vasárnapi ebéd, szinte képtelenség elrontani, de mindig lehet finomabb.

Dia

	A hús kiválasztása	Az első és legfontosabb lépés a tökéletes rántott húshoz vezető úton a megfelelő hús kiválasztása, az eredeti borjúból készül ugyan, de idehaza a karaj és a csirkemell a legnépszerűbb alapanyag. Ha teheted, megbízható és jó hentesnél vásárolj, és hagyd meg másoknak a hipermarketek polcain fóliázott dobozban leledző darabokat.

A hús kiválasztása

Az első és legfontosabb lépés a tökéletes rántott húshoz vezető úton a megfelelő hús kiválasztása, az eredeti borjúból készül ugyan, de idehaza a karaj és a csirkemell a legnépszerűbb alapanyag. Ha teheted, megbízható és jó hentesnél vásárolj, és hagyd meg másoknak a hipermarketek polcain fóliázott dobozban leledző darabokat.

Dia

	Klopfolás	A hazai éttermi hagyományokkal ellentétben nem szükséges papírvékonnyá verni a húst, csak párszor kell megütögetni, hogy a rostok kicsit lazuljanak, majd ha végeztél a művelettel, ne felejtsd el besózni!

Klopfolás

A hazai éttermi hagyományokkal ellentétben nem szükséges papírvékonnyá verni a húst, csak párszor kell megütögetni, hogy a rostok kicsit lazuljanak, majd ha végeztél a művelettel, ne felejtsd el besózni!

Dia

	Tejbe áztatás	Ez az a művelet, amit sokan kihagynak, pedig nagyon jót tesz a hús állagának és az ízének is, nem kell, hogy csak tejet használj, körülbelül fele-fele arányban lehet víz és tej keveréke, törj bele egy-két gerezd fokhagymát is, hogy igazán zamatos legyen a husi.

Tejbe áztatás

Ez az a művelet, amit sokan kihagynak, pedig nagyon jót tesz a hús állagának és az ízének is, nem kell, hogy csak tejet használj, körülbelül fele-fele arányban lehet víz és tej keveréke, törj bele egy-két gerezd fokhagymát is, hogy igazán zamatos legyen a husi.

Dia

	Panírozás	Talán a legfontosabb részfeladat a rántott hús esetében a jó panír összehozása, ha valamivel fel szeretnéd kicsit dobni, akkor a lisztbe érdemes egy kis borsot vagy zöldfűszereket csempészned, minimálisan változtat a hús ízén, de egy picit mégis mássá teszi. A tojásba tégy egy kevés tejet is, a morzsa pedig akkor a legjobb, ha házilag készíted.

Panírozás

Talán a legfontosabb részfeladat a rántott hús esetében a jó panír összehozása, ha valamivel fel szeretnéd kicsit dobni, akkor a lisztbe érdemes egy kis borsot vagy zöldfűszereket csempészned, minimálisan változtat a hús ízén, de egy picit mégis mássá teszi. A tojásba tégy egy kevés tejet is, a morzsa pedig akkor a legjobb, ha házilag készíted.

Dia

	Olajban sütés	A sütéskor egy dologra kell mindenképp odafigyelned: hogy kellőképp forró legyen az olaj, és körülbelül a hús feléig érjen, amikor belemártod, ha ezek a feltételek teljesülnek, nagy baj már nem lehet.

Olajban sütés

A sütéskor egy dologra kell mindenképp odafigyelned: hogy kellőképp forró legyen az olaj, és körülbelül a hús feléig érjen, amikor belemártod, ha ezek a feltételek teljesülnek, nagy baj már nem lehet.

Dia


            	Tálalás
            	A tálalás tényleg házról házra változik, mindenki másra esküszik, hogy mivel a legjobb a rántott hús krumplipürével vagy zöldkörettel, kovászos uborkával, savanyú káposztával vagy ezek helyett csak tartárral, esetleg magában, egy szelet friss kenyérrel, a lehetőségek száma végtelen.

Tálalás

A tálalás tényleg házról házra változik, mindenki másra esküszik, hogy mivel a legjobb a rántott hús krumplipürével vagy zöldkörettel, kovászos uborkával, savanyú káposztával vagy ezek helyett csak tartárral, esetleg magában, egy szelet friss kenyérrel, a lehetőségek száma végtelen.

Ezt is szeretjük
Szerző: Kancsár Péter
Fotó: