A tökéletes narancslekvár receptje
A narancslekvár nem csupán a reggelire megkent kalácsot dobja fel, de a húsokat is. Sőt, kiváló ajándék.
A bolti üveges lekvár is nagyon finom, de, ha valami újdonságra vágysz, akkor készítsd el te magad a gyümölcskrémet. Ez sokkal több vitamint és sokkal kevesebb adalékanyagot tartalmaz, ráadásul remekül megállja a helyét úgy húsok, mint péksütemények mellett.
Próbáld ki receptünket, és ne csak magadnak, hanem szeretteidnek is készítsd el karácsonyra!
Narancslekvár
Hozzávalók:
- 2 kg narancs
- 2 citrom
- 1 kg kristálycukor
A gyümölcsöket alaposan mosd meg, majd vékonyan hámozd meg. A fehér részeket mindenképpen szedd le, mert megkeseríti a lekvárt. A legegyszerűbb, ha körkörösen hámozod, már a fehér részeket is levágva.
A narancshúst vágd darabokra, a citrom és a narancs héját vékonyra szeleteld fel. 3 dl vízbe tegyél cukrot, és forrald fel a citrom- és narancshéjakkal. Lassú tűzön főzd negyed órát.
A narancsot és a cukros szirupot, valamint a megmaradt kristálycukrot keverd össze, és főzd 45 percig. Amikor besűrűsödött, töltsd fertőtlenített befőttesüvegbe a lekvárt. A tetejére feszíts celofánt, úgy tekerd rá a kupakját.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- puding
- mézeskalács
Mézeskalácspuding pisztáciával
- gyümölcs
- mirelit