A tökéletes grízgaluska receptje
Közreadunk egy jól bevált receptet, hogy te is elkészíthesd a vasárnapi levesbe az egyik legnépszerűbb levesbetétet.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A grízgaluska, bár egyszerű ételnek tűnik, sokaknak okoz nehéz perceket. Csak igen keveseknek sikerült elsőre tökéleteset alkotni a tárgyban. A gyakorlott háziasszonyoknak megvan a maguk bevált trükkje, amivel sárga, nem rágós, nem széteső, kellően sós és finom grízgaluskát tudnak előállítani.

Közreadjuk a receptet, de ne keseredj el, ha nem sikerült rögtön tökéletesre. Gyakorolj, és alakítsd ki a magad módszerét.

Grízgaluska

Hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 1 csipet só
  • egy teáskanál olaj
  • gríz

A grízgaluska titka a gríz mennyiségében rejlik, de sajnos mindenkinek magának kell kitapasztalnia, hogy milyen sűrűségűnek kell lennie.

Verd fel a tojásokat, sózd meg, adj hozzá olajat, végül keverj hozzá annyi grízt, hogy tejfölsűrűségű legyen. Lassan adagold, majd hagyd pihenni fél-egy órát, hogy a gríz megszívja magát egy kicsit.

Forralj vizet egy kevés sóval, majd szaggass galuskákat a masszából evőkanállal, és fedő nélkül főzd körülbelül negyed órát, végül hagyd ismét pihenni egy keveset. Ha megvan a tökéletes arány, akkor fűszerezheted is az alapmasszát, tehetsz bele sajtot is.

Ezt is szeretjük