Pikáns, currys borsóleves
Különleges, keleties fogás
Ha unod a hazai ízeket, akkor importálj egy kis keleti pikantériát. A curry minden fogást egzotikus különlegességgé varázsol.

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Felejtsd el az uncsi karácsonyi zoknit: ajándékozz élményt! (x) »

Ennek a divatos mintának még Katalin sem tud ellenállni: nem csoda, hogy ilyen népszerű »

Nincs 1 óra, de durván felébreszti az anyagcserét: karcsúsító edzés nemcsak haladóknak »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A magyaros borsóleves rántással igazán finom, de érdemes néha eltérni a megszokott ízektől. A curry minden ételt pikánssá és érdekessé tesz, és a borsó édességével kellemes harmóniát alkot.

Csirkehússal készítve laktató fogást készíthetsz, akár főételként is fogyaszthatod, így a vonalaid miatt sem kell aggódnod.

Currys borsóleves

Hozzávalók:

  • 2 csirkecomb
  • 2 szál sárgarépa
  • 15 dkg mirelit zöldborsó
  • 1 dl tejszín
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 mokkáskanál őrölt feketebors
  • 1 kiskanál currypor

A csirkecombot bőrözd le, filézd ki, aprítsd apró darabokra, majd olajon pirítsd át. Önts alá kevés vizet, és fedő alatt párold addig, amíg el nem fő alóla a víz. Add hozzá a megtisztított és kockára vágott répát, sózd és borsozd, és szórd hozzá a curryport. Pirítsd együtt néhány percig, majd engedd fel egy liter vízzel.

Főzd puhára a répát, majd add hozzá a zöldborsót is. A tejszínt keverd bele, várd meg, amíg összeforr a leves, és már tálalhatod is.

Ezt is szeretjük