Pikáns, currys borsóleves
Különleges, keleties fogás
Ha unod a hazai ízeket, akkor importálj egy kis keleti pikantériát. A curry minden fogást egzotikus különlegességgé varázsol.
- 8 vitamin és ásványi anyag, amit a nyári szezonban pótolni kell: könnyen kiürülnek a szervezetből a nagy melegben »
- A legjobb maxiruhák alacsony termetre, melyek nyújtják az alakot: 160 centi alatt is csinosan mutatnak »
- Visszatér a ’60-as évek sminktrendje: így játszadozz az élénk színekkel és a fekete tusvonallal »

- Íme Koltai Róbert bájos, szőke párja: a színész 78 évesen élvezi a késői szerelmet
- Átmennél most a biológiaérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Ki volt Az arany ember szerelme Jókai művében? Kvíz a kötelező olvasmányokból
- Ma 81 éves Kovács P. József: a Magyar Televízió legendás bemondója így él napjainkban
- 18 éven át mindennap fotózott egyet a férfi: a halála napján készült kép a legmegrázóbb
A magyaros borsóleves rántással igazán finom, de érdemes néha eltérni a megszokott ízektől. A curry minden ételt pikánssá és érdekessé tesz, és a borsó édességével kellemes harmóniát alkot.


Csirkehússal készítve laktató fogást készíthetsz, akár főételként is fogyaszthatod, így a vonalaid miatt sem kell aggódnod.
Currys borsóleves
Hozzávalók:
- 2 csirkecomb
- 2 szál sárgarépa
- 15 dkg mirelit zöldborsó
- 1 dl tejszín
- 3 evőkanál olaj
- 1 evőkanál liszt
- 1 mokkáskanál őrölt feketebors
- 1 kiskanál currypor
- só
A csirkecombot bőrözd le, filézd ki, aprítsd apró darabokra, majd olajon pirítsd át. Önts alá kevés vizet, és fedő alatt párold addig, amíg el nem fő alóla a víz. Add hozzá a megtisztított és kockára vágott répát, sózd és borsozd, és szórd hozzá a curryport. Pirítsd együtt néhány percig, majd engedd fel egy liter vízzel.
Főzd puhára a répát, majd add hozzá a zöldborsót is. A tejszínt keverd bele, várd meg, amíg összeforr a leves, és már tálalhatod is.
OLVASD EL EZT IS!

- paradicsom
- zöldség
Így készül az expressz gazpacho

- leves
- zöldborsó
Így készül a klasszikus zöldborsóleves

- spenót
- leves