A tojásos nokedli receptje
Így lesz krémes és tökéletes
Olcsó és laktató étel, kis gyakorlással bárki el tudja készíteni, csupán a végén kell ügyelni egy picit az időre.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tojásos nokedli egyszerű ételnek tűnik, de nem nehéz elrontani. Nagyon fontos az időzítés, hogy a tojás krémes maradjon rajta, és ne száradjon össze.

Fejes salátával tálalva komplett ebéd lehet, de adhatod köretnek is pörköltek mellé.

Tojásos nokedli

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 8 tojás
  • 5 dkg vaj
  • só, bors ízlés szerint

Egy nagyobb méretű lábasba tegyél fel vizet forrni. Két tojást dolgozz el fél deci hideg vízzel, majd add hozzá a sóval elkevert liszthez. Lazán dolgozd össze, nem kell túlzásba vinni a kevergetést, mert csak tönkremegy a tészta. Ezután szaggasd bele a forrásban lévő vízbe - galuskaszaggatóval vagy két kanál segítségével.

Főzd addig, amíg a tészta fel nem jön a víz tetejére. Ne egyszerre főzd meg, inkább kisebb adagonként, hogy ne ragadjon össze.

Ha kész, szűrd le, és öblítsd át hideg vízzel. A vajat olvaszd meg egy nagyobb serpenyőben, és öntsd bele a galuskát. Verd fel a megmaradt tojásokat, öntsd ezeket is a serpenyőbe, és keverd át az egészet, majd húzd le a tűzről.

Képünk és leadképünk a Berni's Recipes blogoldalról származik.

Ezt is szeretjük