A legfinomabb bundás kenyér receptek

Reggelire vagy vacsorára is remek ez a pénztárcakímélő és pillanatok alatt elkészíthető étel. A klasszikus változaton felül többféleképpen is tálalhatod.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A reggeli a nap legfontosabb étkezése, így nem árt, ha nem csak egy szendviccsel indítod. A bundás kenyér gyorsan megvan, készítésénél a legjobb, ha kicsit szikkadt kenyérrel dolgozol. Vacsorára is elkészítheted.

17 konyhai eljárás, amit ismerned kell!

Nézegess képeket!

Elolvasom

Csak megforgatod a tojásban, esetleg két szelet közé teszel valamit, és már kész is. Tálalás előtt érdemes a felesleges olajat leitatni róla, hogy ne legyen annyira nehéz a gyomornak.

Sajtos-sonkás bundás kenyér

Hozzávalók:

  • 8 szelet toast kenyér
  • 4 szelet sonka
  • 4 lapka sajt
  • tojás
  • olaj
  • bors

Egy kenyérre tegyél egy szelet sonkát, és egy lapka sajtot. Fedd le egy másik szelet kenyérrel, és tűzd meg néhány fokpiszkálóval. A tojást verd fel, sózd és borsozd ízlésed szerint, és forgasd bele a kenyeret. Forró olajban süsd ki, majd szedd ki a fogpiszkálókat, és már tálalhatod is.

Tepsis bundás kenyér

Hozzávalók:

  • 5 dkg sajt
  • 4 szelet kenyér
  • 1 tojás
  • fél gerezd fokhagyma
  • tej
  • bors

A tojást ízlésed szerint fűszerezd, zúzd bele a fokhagymát, és pici tejjel öntsd fel. Forgasd meg benne a kenyérszeleteket, és helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsibe. Előmelegített sütőben süsd 7-8 percig, majd szórd meg sajttal, és hagyd, hogy rápiruljon.

Édes bundás kenyér

Hozzávalók:

  • 4 szelet kenyér
  • 1 tojás
  • cukor
  • csipetnyi fahéj
  • olaj
  • szilvalekvár

A tojást verd fel, és szórd bele a fahéjat, valamint annyi cukrot, amennyire édesre szeretnéd. A kenyérszeleteket forgasd bele, majd forró olajban süsd ki. Tálalás előtt kend meg szilvalekvárral, és ízlés szerint akár porcukorral is szórd meg.

Töltött bundás kenyér

Hozzávalók:

  • 30 dkg felvágott
  • 8 szelet toast kenyér
  • 2 tojás
  • 1 pohár tejföl
  • 1 fej vöröshagyma vagy 1 csokor újhagyma
  • bors

A felvágottat és a vöröshagymát apróra kockázd fel. Szórd bele a tejfölbe, keverd össze alaposan, majd ízlés szerint sózd, borsozd. Egy szelet kenyeret kenj meg ezzel a krémmel, majd tegyél a tetejére még egy szeletet. Kicsit nyomkodd össze, majd a felvert tojásba forgasd bele. Forró olajban süsd ki.

Ezt is szeretjük