A legfinomabb bundák, amik a húsra kerülhetnek
Képeken a legjobb panírok és tippek
Csak a hagyományos bunda jöhet szóba, vagy kipróbálsz mást is?

Dia

	Hagyományos változat	A klasszikus, mindenki által jól ismert változat, amit még az is el tud készíteni jó eséllyel, aki egyébként soha nem főzött semmit, és a konyhában sem mozog rutinosan. A liszt, tojás, zsemlemorzsa hármasa pompás, ropogós réteget képez a kiválasztott húson, aminek aztán senki sem tud ellenállni. A tökéletes rántott húshoz vezető út leírását itt találod.

Hagyományos változat

A klasszikus, mindenki által jól ismert változat, amit még az is el tud készíteni jó eséllyel, aki egyébként soha nem főzött semmit, és a konyhában sem mozog rutinosan. A liszt, tojás, zsemlemorzsa hármasa pompás, ropogós réteget képez a kiválasztott húson, aminek aztán senki sem tud ellenállni. A tökéletes rántott húshoz vezető út leírását itt találod.

Dia

	Sörtészta	A lágy, de mégis roppanós bunda leginkább a halételekhez passzol, de gyakorlatilag bármilyen húst rejthetsz alá, senki sem fog megsértődni, ha ilyesmivel kínálod. A jó sörtésztához tojás kell, liszt, jó minőségű (!) sör és egy csipet sütőpor vagy szódabikarbóna, ha ezek megvannak, és lágy masszát kevertél belőlük, mártsd meg benne a hússzeleteket, és forró olajban süsd készre őket.

Sörtészta

A lágy, de mégis roppanós bunda leginkább a halételekhez passzol, de gyakorlatilag bármilyen húst rejthetsz alá, senki sem fog megsértődni, ha ilyesmivel kínálod. A jó sörtésztához tojás kell, liszt, jó minőségű (!) sör és egy csipet sütőpor vagy szódabikarbóna, ha ezek megvannak, és lágy masszát kevertél belőlük, mártsd meg benne a hússzeleteket, és forró olajban süsd készre őket.

Dia

	Zöldfűszeres panír	A hagyományos panírt sok mindennel feldobhatod, az egyik legillatosabb és legízletesebb megoldás, ha kedvenc zöldfűszereiddel gazdagítod a liszt, tojás és zsemlemorzsa alkotta szentháromságot. Nyugodtan használj akár négy-öt féle fűszert is, hiszen annál zamatosabb lesz a végeredmény, minél több ízt vonultat fel.

Zöldfűszeres panír

A hagyományos panírt sok mindennel feldobhatod, az egyik legillatosabb és legízletesebb megoldás, ha kedvenc zöldfűszereiddel gazdagítod a liszt, tojás és zsemlemorzsa alkotta szentháromságot. Nyugodtan használj akár négy-öt féle fűszert is, hiszen annál zamatosabb lesz a végeredmény, minél több ízt vonultat fel.

Dia

	Bunda reszelt krumplival	Ha ettél már borzaskát, akkor találkoztál már ezzel a megoldással is. A borzaska attól borzas, hogy a nagylyukú reszelőn lereszelt krumplit panírozáskor a tojásba keverik, így egy jóval gazdagabb bundát kap a kiszemelt hús. Sok-sok borssal a legjobb, a kész fogás mellé pedig mindenképpen érdemes valamilyen fehér mártást  - tartárt vagy fokhagymás tejfölt - adnod. 

Bunda reszelt krumplival

Ha ettél már borzaskát, akkor találkoztál már ezzel a megoldással is. A borzaska attól borzas, hogy a nagylyukú reszelőn lereszelt krumplit panírozáskor a tojásba keverik, így egy jóval gazdagabb bundát kap a kiszemelt hús. Sok-sok borssal a legjobb, a kész fogás mellé pedig mindenképpen érdemes valamilyen fehér mártást  - tartárt vagy fokhagymás tejfölt - adnod. 

Dia

	Parmezános panír	A hagyományos bunda variálhatóságáról már ejtettünk pár szót, azonban külön érdemes megemlékezni a parmezánnal gazdagított megoldásról, hiszen ez annyira más jelleget ad a rántott húsnak, hogy gyakorlatilag egy másik kategóriát képvisel. Természetesen frissen reszelt sajtból érdemes készíteni, hiszen annak elég gazdag az íze, a bolti faforgácsot inkább hagyd meg másnak.

Parmezános panír

A hagyományos bunda variálhatóságáról már ejtettünk pár szót, azonban külön érdemes megemlékezni a parmezánnal gazdagított megoldásról, hiszen ez annyira más jelleget ad a rántott húsnak, hogy gyakorlatilag egy másik kategóriát képvisel. Természetesen frissen reszelt sajtból érdemes készíteni, hiszen annak elég gazdag az íze, a bolti faforgácsot inkább hagyd meg másnak.

Dia

	Pankóbunda	A főleg a távol-keleti kultúrákban népszerű bundával már biztosan találkoztál, ha betértél egy kínai büfébe. Az egyik legegyszerűbb megoldás, ha bundázni szeretnél, hiszen az idehaza kapható pankólisztet csak vízzel kell gazdagítanod, abban a húst megmártanod, és már mehet is a forró olajba. 

Pankóbunda

A főleg a távol-keleti kultúrákban népszerű bundával már biztosan találkoztál, ha betértél egy kínai büfébe. Az egyik legegyszerűbb megoldás, ha bundázni szeretnél, hiszen az idehaza kapható pankólisztet csak vízzel kell gazdagítanod, abban a húst megmártanod, és már mehet is a forró olajba. 

Dia

	Párizsi bunda	A párizsi bunda tulajdonképp a hagyományos panír morzsamentes, egyszerűsített változata. Egyszerűsített, hiszen azzal sem kell bajlódnod, ha ezt választod, hogy a lisztben és a tojásban külön megmártsd a kiválasztott húsokat vagy zöldségeket, hanem egyszerűen csak össze kell keverned a tojást a liszttel és némi tejjel, valamint egy kis fűszer sem árt hozzá, és ebben a keverékben kell megmártanod a forró olajfürdő előtt a kisütni kívánt finomságokat. 

Párizsi bunda

A párizsi bunda tulajdonképp a hagyományos panír morzsamentes, egyszerűsített változata. Egyszerűsített, hiszen azzal sem kell bajlódnod, ha ezt választod, hogy a lisztben és a tojásban külön megmártsd a kiválasztott húsokat vagy zöldségeket, hanem egyszerűen csak össze kell keverned a tojást a liszttel és némi tejjel, valamint egy kis fűszer sem árt hozzá, és ebben a keverékben kell megmártanod a forró olajfürdő előtt a kisütni kívánt finomságokat. 

Ezt is szeretjük
Fotó: