
A grízgombóc receptje: ha édesen készítenéd
A tejbegríz továbbgondolása a grízgombóc, amibe gyümölcsöt is csempészhetsz. A gyerekek biztos, hogy imádni fogják.

A gombócok mindenhogyan finomak, lehetnek sósak, édesek, tölöttek vagy túrósak. Nemcsak itthon népszerűek, síelés közben mindenki találkozott már a gőzölt változattal.


Ha szereted a tejbegrízt, de túl egyszerűnek tartod, akkor formázd meg, aztán bundázd be. Meg is töltheted.
Grízgombóc édesen
Hozzávalók:
- 4,5 dl gríz
- 4 evőkanál kristálycukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 tojássárgája
- 1 liter tej
- zsemlemorzsa
- citromlé
- konzerv őszibarack
- só
Elkészítési idő:
40-60 perc gyakorlattól függően.
Elkészítés menete:
A tejből, a cukorból és a búzadarából állandó kevergetés mellett főzz sűrű tejbegrízt, majd a tűzről levéve keverd bele a két tojássárgáját és a vaníliás cukrot.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Az őszibarackot kockázd fel, és locsold meg kevés citromlével. A tejbegrízből vizes kézzel formálj gombócokat, és tegyél a közepükbe egy-egy kocka gyümölcsöt.
A zsemlemorzsát óvatosan pirítsd meg kevés vajon, vigyázz, mert hirtelen barnul meg, majd forgasd meg benne a jó alaposan összenyomkodott gombócokat.
OLVASD EL EZT IS!

- csokoládé
- narancs
Narancsos piskótagolyó csokiba mártva

- fánk
- magyaros
Így készül a forgácsfánk

- muffin
- málna