4 recept a káposztaleves-kúrához
Nem csülkös, nem habart, mégis finom. A káposztaleves kitűnő salaktalanító és fogyasztó étel. Próbáld ki több változatban!

beauty and style
Top olvasott cikkek

A káposztaleves-diéta komoly akaraterőt kíván - de a diétáknál ez már csak így van. Kiváló méregtelenítő módszer, ezért is fontos, hogy a kúra alatt rengeteg folyadékot igyál!

Ha már egyszer rászántad magad, íme, négy recept, mellyel örömmé teheted az étkezéseket.

De ne feledd, ha nincs teljesen rendben az egészséged, mindenképpen kerüld az ilyen gyors fogyást eredményező módszereket!

Paradicsomos káposztaleves

Hozzávalók:

  • 25 dkg fejes káposzta
  • 1 közepes hagyma
  • 1 közepes sárgarépa
  • 1 zeller
  • 1 paradicsom
  • 1 húsleveskocka
  • bors, köménymag

A hozzávalókat egy liter vízzel főzd puhára - kuktában a leggyorsabb -, majd, ha kihűlt, turmixold össze. Fogyaszd teljes kiőrlésű kenyérrel.

Curry-s káposztaleves

Hozzávalók:

  • 25 dkg édeskáposzta
  • 1 vöröshagyma
  • 1 paradicsompüré-konzerv
  • 1 sárgarépa
  • 1 zöldpaprika
  • 1 zeller
  • 1 gerezd fokhagyma
  • petrezselyem
  • bors
  • curry

A nagyobb darabokra vágott zöldségeket öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje őket, szórd meg a fűszerekkel, majd főzd puhára.

Cukkinis-bazsalikomos káposztaleves

Hozzávalók:

  • 25 dkg káposzta
  • 1 vöröshagyma
  • 2 póréhagyma
  • 1 sárgarépa
  • 1 zeller
  • 1 cukkini
  • 1 fehér paprika
  • 1 paradicsom
  • friss petrezselyem
  • bazsalikom

A megtisztított, felaprított zöldséget egyszerre öntsd két liter forró vízbe, és főzd közepes lángon. Ha a zöldségek megpuhultak, vedd le a tűzről, pihentesd 10 percig, majd ízesítsd a sóval, bazsalikommal és az apróra vágott petrezselyemmel.

Savanyú káposztaleves

Hozzávalók:

  • 25 dkg savanyú káposzta
  • 1 vöröshagyma
  • 2 sárgarépa
  • 1 csicsóka
  • babérlevél
  • pirospaprika
  • köménymag
  • szemes bors

A hagymát pirítsd meg kevés olajon, majd tedd a fazékba a káposztát is, és öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje. Ezután ízesítsd köménnyel, borssal, babérlevéllel. Add hozzá a felkockázott répát és az egészben hagyott csicsókát. Ha megfőtt, szedd ki a csicsókát, és egy kevés lével turmixold össze, majd öntsd vissza a leveshez.

Ezt is szeretjük