Macaron

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Szomszéd lányból a végzet asszonya: Margot Robbie átalakulásai »

A legegyszerűbb szemsmink lusta napokra - 3 perc alatt kész »

Kiskutyákra cserélték a virágokat a világ legcukibb esküvői fotózásán »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 12 személyre:

  • 4 tojás fehérje
  • 7,5 dkg kristálycukor
  • 12,5 dkg darált mandula
  • 25 dkg porcukor
  • pici ételfesték
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1 dl tejszín
  • 4 dkg vaj
Recept idők

Elkészítés:

A tojásfehérjét nagyon kemény habbá verjük. Ez nagyon fontos, minden a hab szilárdságán múlik! Amikor már elég kemény, hozzáadjuk a kristálycukrot, és még tovább verjük. Olyannak kell lenni, hogy ha felfordítgatjuk a tálat, akkor is megálljon benne a hab. Ezután óvatosan hozzáadjuk a porcukorral elkevert mandulát. Pár csepp ételfestékkel színezzük. A lényeg, hogy minél intenzívebb színt kapjunk, mert sütés közben úgyis fakulni fog. Nyomózsákba tesszük a masszát, és sütőpapírral kibélelt tepsibe kisebb korongokat nyomunk. Fél óra száradás után 160 fokon sütjük kb. 12-15 percig. Figyelni kell, hátha hamarabb elkészül. A lényeg, hogy szilárd legyen a közepe is. Elvégezhetjük ehhez a tűpróbát. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a csokikrémet. Az étcsokit a tejszínnel és a vajjal összemelegítjük, majd kihűtjük. Ekkor szépen meg is szilárdul a krém. Végül fogunk két-két tojásfehérje-korongot és összeragasztjuk a krémmel.
Nagyon finom, izgalmas édesség, ha egy kicsit kísérletezni szeretnénk valami különlegességgel, feltétlenül próbáljuk ki! Nem túl édes, mert a habcsók édességét az étcsokikrém kesernyéssége ellensúlyozza.

Blog.hu ajánló