Zserbó gyümölcsökből
Zserbó gyümölcsökből
Hozzávalók 2 személyre
A laphoz
- 2 marék datolya
- 1/2 marék goji berry (vagy mazsola)
- 1 marék kókuszreszelék
- vanília por
A krémhez
- 2 marék mandula
- 1 marék darált dió
- 1-2 ek. méz /agave szirup
- csipet só
- reszelt narancshéj
- fahéj
A tetejére
- néhány kocka étcsokoládé
Elkészítés:
A lap hozzávalóit késes aprítógépbe tesszük, és addig aprítjuk, míg egynemű masszává áll össze.
Ekkor két folpack között kinyújtjuk, az egyik folpackot felemelve, késsel kockákra vágjuk, majd visszahajtva, hűtőben dermesztjük.
A krémhez pár órára beáztatjuk a mandulát, amikor a héja lehúzható, aprítógépbe tesszük a mézzel és a csipet sóval, krémesre aprítjuk, majd elkeverjük a krém többi hozzávalóival. Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk.
Összeállítjuk a szeleteket: a lapokra krémet kenünk, és az utolsó lapra rákenjük a csokoládét.
Hűtőben fogyasztásig dermesztjük!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept