Zserbó gyümölcsökből

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Zserbó gyümölcsökből

Hozzávalók 2 személyre:

A laphoz

  • 2 marék datolya
  • 1/2 marék goji berry (vagy mazsola)
  • 1 marék kókuszreszelék
  • vanília por

A krémhez

  • 2 marék mandula
  • 1 marék darált dió
  • 1-2 ek. méz /agave szirup
  • csipet só
  • reszelt narancshéj
  • fahéj

A tetejére

  • néhány kocka étcsokoládé
Recept idők

Elkészítés:

A lap hozzávalóit késes aprítógépbe tesszük, és addig aprítjuk, míg egynemű masszává áll össze.
Ekkor két folpack között kinyújtjuk, az egyik folpackot felemelve, késsel kockákra vágjuk, majd visszahajtva, hűtőben dermesztjük.
A krémhez pár órára beáztatjuk a mandulát, amikor a héja lehúzható, aprítógépbe tesszük a mézzel és a csipet sóval, krémesre aprítjuk, majd elkeverjük a krém többi hozzávalóival. Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk.
Összeállítjuk a szeleteket: a lapokra krémet kenünk, és az utolsó lapra rákenjük a csokoládét.
Hűtőben fogyasztásig dermesztjük!

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük