Zserbó gyümölcsökből

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Zserbó gyümölcsökből

Hozzávalók 2 személyre

A laphoz

  • 2 marék datolya
  • 1/2 marék goji berry (vagy mazsola)
  • 1 marék kókuszreszelék
  • vanília por

A krémhez

  • 2 marék mandula
  • 1 marék darált dió
  • 1-2 ek. méz /agave szirup
  • csipet só
  • reszelt narancshéj
  • fahéj

A tetejére

  • néhány kocka étcsokoládé
Recept idők

Elkészítés:

A lap hozzávalóit késes aprítógépbe tesszük, és addig aprítjuk, míg egynemű masszává áll össze.
Ekkor két folpack között kinyújtjuk, az egyik folpackot felemelve, késsel kockákra vágjuk, majd visszahajtva, hűtőben dermesztjük.
A krémhez pár órára beáztatjuk a mandulát, amikor a héja lehúzható, aprítógépbe tesszük a mézzel és a csipet sóval, krémesre aprítjuk, majd elkeverjük a krém többi hozzávalóival. Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk.
Összeállítjuk a szeleteket: a lapokra krémet kenünk, és az utolsó lapra rákenjük a csokoládét.
Hűtőben fogyasztásig dermesztjük!

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük