Zserbó gyümölcsökből

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Másodpercek alatt visszazsugorodik a kinyúlt hajgumi: csak víz kell hozzá »

Virágillatú parfüm házilag: egyszerűen elkészítheted a saját illatod »

Puha és meleg pulcsik karácsonyi mintával – Árakkal és lelőhelyekkel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Zserbó gyümölcsökből

Hozzávalók 2 személyre:

A laphoz

  • 2 marék datolya
  • 1/2 marék goji berry (vagy mazsola)
  • 1 marék kókuszreszelék
  • vanília por

A krémhez

  • 2 marék mandula
  • 1 marék darált dió
  • 1-2 ek. méz /agave szirup
  • csipet só
  • reszelt narancshéj
  • fahéj

A tetejére

  • néhány kocka étcsokoládé
Recept idők

Elkészítés:

A lap hozzávalóit késes aprítógépbe tesszük, és addig aprítjuk, míg egynemű masszává áll össze.
Ekkor két folpack között kinyújtjuk, az egyik folpackot felemelve, késsel kockákra vágjuk, majd visszahajtva, hűtőben dermesztjük.
A krémhez pár órára beáztatjuk a mandulát, amikor a héja lehúzható, aprítógépbe tesszük a mézzel és a csipet sóval, krémesre aprítjuk, majd elkeverjük a krém többi hozzávalóival. Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk.
Összeállítjuk a szeleteket: a lapokra krémet kenünk, és az utolsó lapra rákenjük a csokoládét.
Hűtőben fogyasztásig dermesztjük!

Ezt is szeretjük