Túrós piskóta

beauty and style
Top olvasott cikkek

Túrós piskóta

Hozzávalók 12 személyre:

  • 8 tojás
  • 8 ek. cukor
  • 8 ek. liszt
  • 1 kg túró
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 citrom
  • baracklekvár
  • csokoládé
Recept idők

Elkészítés:

Először a piskótához válasszuk külön a tojásfehérjéket a sárgájától, majd a fehérjét 8 ek. cukorral verjük kemény habbá. Ehhez hozzákeverjük óvatosan a sárgáját, majd a lisztet is. A tésztát sütőpapírral bélelt gáztepsibe tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Közben a krémhez a margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzákeverjük a túrót és a citrom reszelt héját is.
Miután kihűlt a piskóta és lehúztuk róla a sütőpapírt, a tésztát vékonyan megkenjük baracklekvárral, erre pedig ráhalmozzuk a túrókrémet, majd szép egyenletesen eloszlatjuk. A süti tetejére pedig csokit reszelünk.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük