Túrós piskóta

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

A rövid dzseki az új divat: ilyen sokféleképpen viselheted »

Narancsbőrös a fenekük, mégis irtó dögösek: 5 híresség, akinek Photoshop nélkül hepehupás a bőre »

7 nyári ruhadarab, amit még nem kell elraknod: kora ősszel is szükséged lesz rájuk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 12 személyre:

  • 8 tojás
  • 8 ek. cukor
  • 8 ek. liszt
  • 1 kg túró
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 citrom
  • baracklekvár
  • csokoládé
Recept idők

Elkészítés:

Először a piskótához válasszuk külön a tojásfehérjéket a sárgájától, majd a fehérjét 8 ek. cukorral verjük kemény habbá. Ehhez hozzákeverjük óvatosan a sárgáját, majd a lisztet is. A tésztát sütőpapírral bélelt gáztepsibe tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Közben a krémhez a margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzákeverjük a túrót és a citrom reszelt héját is.
Miután kihűlt a piskóta és lehúztuk róla a sütőpapírt, a tésztát vékonyan megkenjük baracklekvárral, erre pedig ráhalmozzuk a túrókrémet, majd szép egyenletesen eloszlatjuk. A süti tetejére pedig csokit reszelünk.

Ezt is szeretjük