60 perces ebédvariációk

A kánikula beköszöntével senkinek sincs kedve órákat a konyhában tölteni, így fontos, hogy az ételek ne csak ízletesek, de gyorsan elkészíthetőek is legyenek.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Májusban egy szép hétvégén senkinek sincs kedve a konyhában gürcölni. Enni azonban mégis kell, így, ha te vagy a soros a főzésben, akkor oldd meg a dolgot egyszerűen.

Két ebédvariációval szolgálunk, egy két- és egy háromfogásossal, melyeket tokkal-vonóval egy óra alatt elkészíthetsz, és amik garantálják a tele hasat. Bár gyorsan elkészíthetőek, senkinek nem lesz hiányérzete.

1. verzió: leves, főétel, saláta

Brokkolikrémleves

Hozzávalók:

  • 40 dkg brokkoli
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 húsleveskocka
  • só, bors

A brokkolit alaposan mosd meg, szedd szét, és annyi vízben, amennyi ellepi a rózsákat, főzd meg. Miután megfőttek, a főzőlével együtt turmixold le, majd engedd fel annyi vízzel, hogy kellemesen krémes legyen.

Ezután keverd bele a leveskockákat, a csipetnyi sót és borsot, majd forrald fel. Végül a liszt és a tejföl keverékével habard be.

Almás pulykamell

Hozzávalók:

  • 4 szelet pulykamell
  • 4 kisebb alma
  • 1 fej hagyma
  • kevés vaj
  • 12 szelet bacon

A pulykaszeleteket kicsit klopfold ki, majd sózd meg. Karikázd fel a hagymát és az almákat. Vajazz ki egy jénait, és fektesd bele a pulykákat, rájuk pedig a hagymát és az almaszeleteket, majd ezek tetejére a bacont. Fedd le alufóliával, és süsd 30 percig. Az utolsó pár percre vedd le a fóliát, hogy a bacon szépen megpiruljon.

Egyszerű majonézes saláta

Hozzávalók:

  • 1 konzerv kukorica
  • 2 répa
  • 2-3 szál újhagyma
  • 1 doboz tejföl
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1-2 teáskanál mustár
  • bors

Keverd össze a tejfölt, a majonézt, a mustárt és a borsot. Majd add hozzá a lecsöpögtetett kukoricát, a felszeletelt hagymát és a lereszelt vagy felkarikázott répát.

2. verzió: gazdag leves, sütemény

Csirkebecsinált-leves

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkeaprólék
  • 2 sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • fél karalábé
  • 10 dkg tisztított zöldborsó
  • negyed zeller
  • 1 csomó zöldpetrezselyem
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 dl tejszín
  • bors

A megtisztított sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a zellert és a karalábét vágd kis kockákra. A csirkeaprólékot darabold össze, és mosd át, hogy ne maradjon benne csontszilánk. Forrósítsd fel az olajat, és párold meg benne a tisztított, kockára vágott vöröshagymát. Dobd rá a csirkeaprólékot, és süsd fehéredésig. Add hozzá a kockára vágott zöldségeket, és pirítsd le. Ha zsírjára sült, hintsd meg liszttel, öntsd rá a tejszínt, és engedd fel egy liter vízzel. Ha felforrt, szórd bele a zöldborsót és az apróra vágott petrezselymet. Ízesítsd sóval, kevés borssal, és lassú tűzön főzd készre.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Egyszerű süti

Hozzávalók:

  • 12 dkg porcukor
  • 4 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 2 citrom héja

A vajat keverd össze a cukor felével és a tojások sárgájával, majd keverd bele a lisztet. A tojásfehérjét egy csipet sóval verd keményre, majd evőkanalanként add hozzá a maradék porcukrot és a citromhéjat. Végül fakanállal óvatosan forgasd össze a vajas keveréket a tojásfehérjével. Kenj ki vajjal egy őzgerincformát, és öntsd bele a tésztát. Körülbelül 30 perc alatt készre sül.

Ezt is szeretjük