Zöldborsós csirkefelfújt

Ez is érdekelhet

Hőségben is tökéletes választás az ország legjobb játszóparkja! (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

A legnőiesebb kánikularuha a szezonban: ha egyszer felveszed, többé nem akarsz mást viselni »

Ezzel a jeges teával hűsítsd magad, ha diétázol: natúr, és nincs benne felesleges kalória »

Egy apró trükk, hogy még csinosabb legyen a bokavillantó nadrág: ilyen cipőkkel viseld »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 db csirkecomb
  • 20 dkg rizs
  • 2 db tojás
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 db hagyma
  • 2 ek olaj
  • 3 dkg vaj
  • 3 dl tej
  • 1 tk só
  • 1 mokkáskanál bors
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát felkockázom, és az olajon megpirítom. Közben a combokat kifilézem, centis kockákra vágom, a hagymához adom, sózom, borsozom és fedő alatt 10 perc alatt megpárolom. Hozzáadom a zöldborsót és még 5 percet főzöm nagyon kevés víz hozzáadásával. Közben a vajat felolvasztom, megfuttatom benne a lisztet, és a tejjel felengedve sűrű besamelmártást készítek, amit sózok és borsozok. Közben a tojásokat kettéválasztom, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem, a sárgáját a besamelbe keverem. Ebbe először a borsós húst, majd óvatosan a felvert fehérjét keverjük, vigyázva, hogy a habot ne törjük össze. Tortaformába öntöm, és előmelegített sütőben 15-20 perc alatt lassú tűzön pirosra sütöm. Párolt rizzsel tálalom.
A megmaradt csontból pedig akár egy jó levest első fogásnak. Az egész 45 perc alatt kész!

Ezt is szeretjük