Zöldborsós csirkefelfújt

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Olcsó, házi gyanta 3 összetevőből, amitől nem lesz kiütéses az érzékeny arcbőr »

Fázós vagy? 10 megszívlelendő öltözködési trükk télre »

Fantasztikus házi hajpakolás egyetlen olajjal: ápol, és serkenti a növekedést »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Zöldborsós csirkefelfújt

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 db csirkecomb
  • 20 dkg rizs
  • 2 db tojás
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 db hagyma
  • 2 ek olaj
  • 3 dkg vaj
  • 3 dl tej
  • 1 tk só
  • 1 mokkáskanál bors
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát felkockázom, és az olajon megpirítom. Közben a combokat kifilézem, centis kockákra vágom, a hagymához adom, sózom, borsozom és fedő alatt 10 perc alatt megpárolom. Hozzáadom a zöldborsót és még 5 percet főzöm nagyon kevés víz hozzáadásával. Közben a vajat felolvasztom, megfuttatom benne a lisztet, és a tejjel felengedve sűrű besamelmártást készítek, amit sózok és borsozok. Közben a tojásokat kettéválasztom, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem, a sárgáját a besamelbe keverem. Ebbe először a borsós húst, majd óvatosan a felvert fehérjét keverjük, vigyázva, hogy a habot ne törjük össze. Tortaformába öntöm, és előmelegített sütőben 15-20 perc alatt lassú tűzön pirosra sütöm. Párolt rizzsel tálalom.
A megmaradt csontból pedig akár egy jó levest első fogásnak. Az egész 45 perc alatt kész!

Ezt is szeretjük