5 kedvenc menzás étel
Hiányoznak a régi szép idők ízei a sulimenzáról? Ha igen, próbáld ki válogatott receptjeinket, melyekkel újraélheted gyermekkorod szép pillanatait.
Nosztalgiázol a régi, szép iskolás éveken? Akkor biztosan eszedbe jutnak a kedvenc menzás ételeid is. Ha szeretnél a múlt ízeibe csöppenni, próbáld ki napközis receptjeinket.
Elkészítésük nem nagy dolog, így nemcsak a hajdani hangulatot idézheted vissza, hanem meglepheted a családod egy kiadós vacsorával is. Az alábbi recepteket szerkesztőink választották kedvencnek.
Húsos tészta
Hozzávalók:
- 50 dkg spagetti
- 40 dkg darált marhahús
- 2 fej vöröshagyma
- 2 teáskanál pirospaprika
- 1 paradicsom
- 1 babérlevél
- 1 édes pirospaprika
- negyed teáskanál őrölt kömény
- sajt
- só
- bors
A tésztát forró, sós vízben főzd meg, majd szűrd le, és hagyd lecsepegni. A vöröshagymát aprítsd fel, és pici olajon pirítsd meg. Fűszerezd meg, majd add hozzá a húst. Párold meg, és amikor már levet eresztett, tedd bele a paradicsomot. Amikor megfőtt, a szószba keverd bele a tésztát. Tálaláskor szórd meg reszelt sajttal.
Pörkölt tarhonyával
Hozzávalók:
- 1 kg sertéslapocka
- 50 dkg tarhonya
- 2 fej vöröshagyma
- 1 paprika
- pirospaprika
- olaj
- víz
- só
- bors
A húst kockázd fel. A vöröshagymát és a paprikát aprítsd fel, és pici olajon dinszteld meg. Szórd meg pirospaprikával, és add hozzá a húst is. Öntsd fel némi vízzel, és fűszerezd ízlésed szerint. Tegyél fedőt a tetejére, és főzd puhára a húst. Ha kész, vedd le a tetőt, hogy a víz elfőjön. A tarhonyát pici olajon pirítsd meg, majd öntsd fel annyi hideg vízzel, ami éppen ellepi. Amikor a víz elfőtt, pótold, és főzd a tarhonyát puhára. Végül a húst és a tarhonyát forgasd össze.
Paradicsomos húsgombóc
Hozzávalók:
- 1 l paradicsomlé
- 50 dkg darált hús
- 10 dkg rizs
- 5 dkg liszt
- 1 tojás
- 1 evőkanál pirospaprika
- cukor
- só
- bors
A húst a rizzsel és a tojással keverd össze, majd fűszerezd meg. Formázz a masszából közepes méretű gombócokat. A paradicsomlevet forrald fel, és ízlés szerint cukrozd meg. Tedd bele a gombócokat, és főzd meg őket. Pici paradicsomlevet és a lisztet keverd össze habarásnak, és sűrítsd be vele az ételt. Ha esetleg nem lett elég sűrű, adj még hozzá lisztet. Főtt krumplival tálald.
Zöldborsós tokány
Hozzávalók:
- 80 dkg sertéslapocka
- 50 dkg krumpli
- 20 dkg megtisztított, primőr zöldborsó
- 15 dkg vöröshagyma
- 6 dkg vaj
- 1 csomag petrezselyem
- só
- bors
A húst darabold fel, a hagymát és a petrezselymet aprítsd fel. A krumplit pucold meg, és sós vízben főzd puhára. A hagymát pirítsd meg, add hozzá a húst, és öntsd fel vízzel. Amikor megpuhult, tedd bele a zöldborsót, a petrezselymet, és ízlésed szerint sózd, borsozd. Fedd le, és még negyed órát főzd. A lecsepegtetett krumplit szűrd le, és pici vajban futtatott petrezselyemzölddel keverd össze.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Piskóta csokiöntettel
Hozzávalók a tésztához:
- 12 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 6 tojás
- 1 zacskó sütőpor
Hozzávalók az öntethez:
- 10 dkg étcsokoládé
- 3 dkg vaj
- 3 tojássárgája
- főzőtejszín
A tojásokat válaszd ketté. A sárgákat a cukorral keverd habosra, majd szitáld bele a lisztet. A fehérjéket verd kemény habbá, és óvatosan forgasd bele a lisztes masszába. Egy tepsit vajazz ki, szórd meg liszttel, és öntsd bele a tésztát. Körülbelül 15-20 percig süsd. A csokit a vajjal gőz felett olvaszd meg. Folytonos kevergetés mellett adj hozzá néhány evőkanál tejszínt, keverd simára, majd hagyd kihűlni. A három tojássárgáját ekkor keverd bele. Ha nem elég folyós, tegyél még bele tejszínt. A piskótára locsolva tálald.
OLVASD EL EZT IS!
- lazac
- spenót
A tökéletes spenótfőzelék receptje
- pörkölt
- egytálétel
A 4 legjobb rakott karfiol recept
- egytálétel
- rakott zöldség