5 isteni, laktató szendvics
Ki mondta, hogy egy szendvics nem lehet gasztro-élmény? Ha vendégeket vársz, vagy csak az uzsidat akarod feldobni, akkor ezeket neked találták ki.

Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Idén cseréld a télikabátot fürdőrucira – Ezért érdemes Thaiföldre utaznod! (x)

beauty and style

Elrontottad a szemsminkedet? Ettől az 1 perces trükktől profi munkának fog tűnni »

A téli szezon legdivatosabb hajszínei és frizurái: a természetes nőiesség a fodrászok új mottója »

Nőies ruhák 2019-re, magyar tervezőktől: mi már tudjuk, mi lesz a tavaszi divat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A szendvics nemcsak reggelire vagy vacsorára kiváló, hanem gazdagon megpakolva akár főételnek, ebédidőben is remek. Friss kenyér, husi, ropogós zöldségek, és már kész is az egészséges harapnivaló.

Ismerj meg néhányat a kedvenceink közül, és csomagold a gyerekeknek uzsonnára néhány gyümölcs társaságában, vagy készítsd el magadnak reggel.

Túrós szendvics

Hozzávalók:

  • 8 szelet rozskenyér
  • 25 dkg tehéntúró
  • 1 sárgarépa
  • 1 fej hagyma
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál tökmagolaj
  • őrölt köménymag

A tehéntúrót törd össze egy villával, majd keverd ki a tökmagolajjal és a tejföllel.

A sárgarépát reszeld le, és keverd hozzá a túróhoz. Sóval, őrölt köménymaggal ízesítsd. Még egy kis finomra vágott snidlinget is keverhetsz hozzá.

Szójababcsírás szendvics

Hozzávalók:

  • 10 dkg szójababcsíra
  • 2 tojás
  • 1,5 dl tejföl
  • 2 szál újhagyma
  • 4 salátalevél
  • frissen őrölt bors
  • curry
  • szójaszósz
  • 8 szelet kenyér

A kenyérszeletekre helyezz 1-1 levél salátát. Ezekre halmozd a szójababcsírát, amit előtte jól leöblítettél. A tojásokat főzd meg, karikázd fel, és a tejfölből, szójaszószból kevert mártásba keverd bele azokat, majd ízesítsd a fűszerekkel. A hagymát karikázd fel, és keverd bele a krémbe. Minden szendvicsre pakolj egy keveset, majd a másik szelet kenyérrel fedd le.

Szardellás szendvics

Hozzávalók:

  • 6 szardellafilé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg májpástétom
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 4 szelet barnakenyér

A szardellát vágd darabokra, a fokhagymát zúzd össze. Keverd össze az összes hozzávalót, majd kend kenyérre vagy pirítósra.

Feketeretkes szendvics

Hozzávalók:

  • 2 feketeretek
  • 2 tojás
  • fél fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál tökmagolaj
  • fél csokor metélőhagyma

A tojásokat főzd meg, és apróra darabold fel, illetve a metélőhagymával is tégy így. A retket és a hagymát reszeld le, majd keverj mindent össze - a tökmagolajat se hagyd ki -, sózd meg, és mehet is a kenyérre.

Szendvics - kicsit másként

Hozzávalók:

  • 1 franciakenyér
  • 5 dkg vaj
  • 3 dkg sonka
  • 3 dkg szalámi
  • 1 savanyú uborka
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál fehérbor
  • 1 evőkanál szardellapaszta
  • 1 evőkanál nagyon apróra vágott hagyma

A kenyér csücskeit vágd le, és belezd ki. Ehhez keverd hozzá az apróra vágott szalámit és sonkát. A vajat, a tejfölt, a bort és a szardellapasztát keverd habosra. Az uborkát reszeld le, és a hagymával együtt keverj mindent össze, majd töltsd a kenyérbe. Szorosan tekerd be fóliába, és tedd a hűtőbe legalább 4-5 órára. Vedd ki a vendégek érkezésekor, és szeleteld fel.

Ezt is szeretjük