A tökéletes pizza receptje
5 isteni feltéttel
Sokan ódzkodnak a pizza otthoni elkészítésétől, pedig valójában nem bonyolultabb művelet, mint bármelyik másik kelt tészta előállítása.

Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Idén cseréld a télikabátot fürdőrucira – Ezért érdemes Thaiföldre utaznod! (x)

beauty and style

5 egyszerű arcizomtorna, amitől sima és feszes lesz a bőr »

Csodaszép ékszertartó saját kezűleg: mindenki azt hiszi majd, hogy boltban vetted »

Photoshop nélkül a 47 éves modell: nem szabályos szépség, mégis imádja a kamera »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha csalódtál már az összes létező pizzéria kínálatában, akkor itt az ideje, hogy saját kezedbe vedd az irányítást. Ha belegondolsz, nem is olyan nagy ördöngösség.

Az egyszerű tésztára csak rá kell pakolni, amit éppen megkívánsz, vagy ami éppen van otthon, be a sütőbe, és már lehet is falatozni a frissen sült, ízletes pizzából.

A tökéletes pizzatészta

Hozzávalók két, körülbelül 30 centis pizzához:

  • 2 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 25 dkg liszt
  • csapott teáskanál só
  • 2 evőkanál olívaolaj

Az élesztőt morzsold szét, és szórd rá a cukrot. Fél pohár langyos vízzel addig keverd, amíg folyékony masszát nem kapsz. A lisztet szitáld egy tálba, a közepébe vájj egy mélyedést.

Öntsd a mélyedésbe az élesztőt, és hints rá egy kis lisztet, takard le, és pihentesd 15 percig. Add hozzá a sót és az olajat, majd dagaszd addig a tésztát, amíg rugalmas nem lesz, és el nem válik a kezedtől. Közben önts hozzá fél pohár vizet.

A tésztát tedd egy tálba, hintsd meg liszttel, és hagyd kelni körülbelül 45 percig. Ezután ismét gyúrd át, nyújtsd ki, formázz belőle kört, és jöhetnek a feltétek.

Cukkinis-hagymás pizza

Hozzávalók:

  • 30 dkg paradicsom
  • 1 nagy fej hagyma
  • 50 dkg cukkini
  • 10 dkg juh- vagy füstölt sajt
  • 3 dkg margarin
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 6 evőkanál olaj
  • 15-20 szem olívabogyó
  • 1/2 kávéskanál szárított oregánó

Hámozd meg a paradicsomot, majd vágd fel apróra. A hagymát és a cukkinit szeleteld fel. A sajtot reszeld le. A hagymát fonnyaszd meg a margarinban, add hozzá a cukkinit, a fokhagymát, sózd, borsozd, és fedő nélkül 6-8 percig pirítsd. A pizzatésztát kend be az olajjal, majd a paradicsommal és cukkinis feltéttel. Szórd meg olívabogyóval, oregánóval és a reszelt sajttal. Locsold meg a maradék olajjal, és 220 fokon süsd körülbelül 30 percig.

Toszkán pizza

Hozzávalók:

  • 10 olajbogyó
  • 20 dkg hámozott paradicsom
  • 7 szál friss zeller
  • 1 csokor petrezselyem
  • fél dl olaj
  • bors

Zúzd össze a paradicsomokat, a zellert vágd fel nem túl vastag darabokra, és aprítsd fel a petrezselymet. A zellert párold meg kevés olajon. Ha ez kész, akkor a tésztát kend be olajjal, majd rá a paradicsomszószt, sózd, borsozd, és egyengesd el rajta a párolt zellert. A tetejére jöhet a petrezselyem és az olívabogyó.

Tejfölös-gombás pizza

Hozzávalók:

  • 1 kis doboz zsíros tejföl
  • 15 dkg sonka
  • 10 dkg füstölt mozzarella
  • 5 dkg gomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • majoránna
  • 2 evőkanál juhtúró

A tejfölt keverd össze a a lereszelt fokhagymával, a sóval, a borssal, a juhtúróval és egy kevés majoránnával. Ezzel kend meg a tésztát. Erre szórd a felkockázott sonkát, a gombát, a lereszelt füstölt sajtot. Már mehet is a sütőbe.

Almás pizza

Hozzávalók:

  • 25 dkg gépsonka
  • 2 paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 fej hagyma
  • 4 savanykás alma
  • 1 tojás
  • 10 dkg reszelt ementáli sajt
  • oregánó
  • kakukkfű
  • olívaolaj

A sonkát vágd fel csíkokra, a paradicsomot szeleteld fel, a fokhagymát passzírozd át a nyomón, a hagymát vágd fel apróra. Az almát hámozd meg, szedd ki a csumáját, és a húsát karikázd fel. Forró olajban pirítsd meg a hagymát és a fokhagymát. Fűszerezd oregánóval, kakukkfűvel. A tésztát olajozd meg kissé, majd kend meg a hagymás alappal. Szórd rá a sonkacsíkokat, majd takard be a paradicsom- és almakarikákkal. A sütőt 200 fokra melegítsd elő. A tojást keverd el a sajttal, és kend szét a pizza tetején. 30-40 perc alatt megsül.

Articsókás pizza

Hozzávalók:

  • 450 g konzerv articsóka
  • 160 g cheddar sajt
  • 6 közepes paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 12 fekete olajbogyó
  • oregánó
  • bors
  • olívaolaj

A tésztát kend meg olajjal, majd a paradicsompürével. Egyenletesen oszlasd el rajta a nagyon apróra vágott hagymát, a lecsöpögtetett articsókát - természetesen frisset is használhatsz - és a szeletelt paradicsomot. Fűszerezd kevés sóval, oregánóval, borssal. Dobáld rá az olívabogyókat és a kockára vágott sajtot. Kicsivel több, mint fél óra alatt készre sül.

Ezt is szeretjük