Fehér csokis sajttorta

Ez is érdekelhet

Legyen élmény a takarítás: okos eszközök, amiket imádni fogsz (x)

Ajándékozz könyvet, és segíts az éhező gyerekeknek: mutatjuk, mit kell tenned (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

Fogott egy kést, és kettévágta a korrektoros tubust: sokat spórolt vele »

Kritizálják a kommentelők a szupermodell alakját – Olyan, mint a nádszál »

Ezért a frizuráért rajong a net: a Chanel fodrásza elmondta, hogyan készül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Fehér csokis sajttorta

Hozzávalók 4 személyre:

  • (20 cm-es tortaformához)
  • 15 dkg Győri Édes kakaós keksz
  • 8 dkg vaj
  • 15 dkg fehér csokoládé
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 1 cs vaníliás cukor
  • porcukor
  • reszelt citromhéj

Málnaöntet

  • 20 dkg málna
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • őrölt fahéj
  • 1 dl víz
  • 1 tk keményítő
Recept idők

Elkészítés:

Daráljuk finomra a kekszet, forrósítsuk fel a vajat, és öntsük hozzá. Kanállal keverjük alaposan össze, majd egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntsük bele. Tenyerünkkel lapogassuk el a formában, majd tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen.

A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd hagyjuk visszahűlni.
A mascarponét keverjük simára a vaníliás cukorral, a porcukorral, és a reszelt citromhéjjal. Ezután keverjük hozzá a felolvasztott, és kihűlt csokoládét.
A tejszínt verjük kemény habbá, majd apránként, keverjük hozzá a mascarponés-csokis masszához.
Vegyük ki a hűtőből a tortaformát, majd a megdermedt kekszes alapról, óvatosan húzzuk le a sütőpapírt. Ezután tegyük vissza a formába, majd kanalazzuk rá a habos krémet, és tegyük vissza a hűtőbe, legalább egy órára, hogy teljesen megdermedjen.

A málnát a vízzel, a vaníliás cukorral, ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, és őrölt fahéjjal tegyük fel főni. Főzzük 3-4 percig, és közben óvatosan keverjük meg.
A keményítőt keverjük simára a 1 ek vízzel, majd állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a málnához. Főzzük pár pillanatig, hogy egy kicsit besűrűsödjön, majd vegyük le a tűzről, és hűtsük ki teljesen.

Tálalás előtt, kanalazzuk a málnaöntetet a sajttorta tetejére, majd ízlés szerint szeleteljük fel.

Ezt is szeretjük