Tormás virslileves

Ez is érdekelhet

Hőségben is tökéletes választás az ország legjobb játszóparkja! (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

5 tornagyakorlat Ashley Graham ajánlásával: ettől olyan kerek a popsija »

A legnőiesebb kánikularuha a szezonban: ha egyszer felveszed, többé nem akarsz mást viselni »

Ezzel a jeges teával hűsítsd magad, ha diétázol: natúr, és nincs benne felesleges kalória »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 szál sárgarépa
  • 3 szál petrezselyemgyökér
  • 1 közepes fej hagyma
  • 10 dkg szalonna
  • 2 pár virsli
  • 1 deci főzőtejszín v. tejföl (ízlés szerint)
  • 1-2 evőkanál liszt
  • leveskocka ízlés szerint
  • bors
  • petrezselyemzöld
  • 2 evőkanál reszelt torma
Recept idők

Elkészítés:

A kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, a pörcöt kiszedjük. A szalonnazsíron a nagyon apróra vágott hagymát üvegesre fonnyasztjuk, hozzáadjuk a leveszöldséget, felöntjük pici vízzel, puhára pároljuk, majd 1 liter vízzel felöntjük, beletesszük a leveskockát, a fűszereket.
A tejszínt (tejfölt) elkeverjük a tormával, a liszttel, esetleg pici tejet is önthetünk hozzá, ezzel behabarjuk a levest.
A felkarikázott virslit is hozzáadjuk, jól kifőzzük, a végén az apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk. Lehet beleszaggatni 1 tojásból készült nokedlit, így még tartalmasabb, laktatóbb lesz a leves.

Ezt is szeretjük