Tormás virslileves

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tormás virslileves

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 szál sárgarépa
  • 3 szál petrezselyemgyökér
  • 1 közepes fej hagyma
  • 10 dkg szalonna
  • 2 pár virsli
  • 1 deci főzőtejszín v. tejföl (ízlés szerint)
  • 1-2 evőkanál liszt
  • leveskocka ízlés szerint
  • bors
  • petrezselyemzöld
  • 2 evőkanál reszelt torma
Recept idők

Elkészítés:

A kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, a pörcöt kiszedjük. A szalonnazsíron a nagyon apróra vágott hagymát üvegesre fonnyasztjuk, hozzáadjuk a leveszöldséget, felöntjük pici vízzel, puhára pároljuk, majd 1 liter vízzel felöntjük, beletesszük a leveskockát, a fűszereket.
A tejszínt (tejfölt) elkeverjük a tormával, a liszttel, esetleg pici tejet is önthetünk hozzá, ezzel behabarjuk a levest.
A felkarikázott virslit is hozzáadjuk, jól kifőzzük, a végén az apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk. Lehet beleszaggatni 1 tojásból készült nokedlit, így még tartalmasabb, laktatóbb lesz a leves.

Ezt is szeretjük