Köles brownie
Ez is érdekelhet
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- Thomas Anders Budapesten! (x)
- A természet ihletet ad (x)
beauty and style

Top olvasott cikkek
- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Vastag Csaba címlapon új barátnőjével: a gyönyörű Evelinnel már össze is költöztek
- 10 ismert magyar közmondás, amiből elvettünk egy-egy szót: tudod, mi hiányzik?
Köles brownie
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg hántolt köles
- 1 liter víz
- fél mk Himalája só
- 4 dl tej/rizstej
- 2 db tojás
- 5 ek kakaópor
- 2-4 ek xilit
- 3 ek tápióka keményítő
- kb. 2,5 dl lekvár (nálam házi eperdzsem)
A tetejére
- 1 tábla GM étcsoki
- 1 ek szőlőmagolaj
Elkészítés:
A kölest kiválogatjuk, átmossuk, majd a vízben feltesszük főni, amit csipet sóval ízesítettünk. Hagyjuk kihűlni. A többi hozzávalót (tej, tojás, kakaópor, xilit, tápióka, lekvár) egy tálban összekeverjük, majd beledolgozzuk a kölest, nem kell tökéletesen összekeverni, ha azt szeretnénk, hogy olyan foltoska legyen, mint a képen. A masszát kisebb tepsibe öntjük, amit előzőleg sütőpapírral béleltünk ki. Előmelegített sütőben, 180 fokon 40 percig sütjük.
Ha teljesen kihűlt vízgőz felett felolvasztott GM étcsokival vonjuk be. Miután a csoki megszilárdult rajta, kb. 3x3-as kockákra szeljük. Azonnal fogyasztható.

Még több recept