Grillcsirke hedonistáknak

Grillcsirke hedonistáknak
Ez is érdekelhet

Tiltott szerelem a Szegedi Szabadtéri Játékokon (x)

Begyógyulnak a régi sebek? A nagy négyes keserédes történetében senki nem menekül a múltja elől (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

A szabad gyöknek mindent szabad? (x)

Van, amiben nagyon rosszak a magyarok - az utolsó helyen állunk az EU-ban, és ez szomorú

beauty and style

A szezon csúcstrendje a bakancs: vagány és nőies fazonok árakkal »

Minden, amit a végleges szőrtelenítésről tudni kell: ezért érdemes most elkezdeni »

A kevesebb néha több: árthat a bőrödnek, ha túl sok kozmetikumot használsz »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Csirkét sütni egyszerű dolog, de mégsem mindegy, milyen a végeredmény. Ha egy kicsit több időt szántok rá, mint eddig, garantálom a végeredmény kárpótolni fog mindenkit.

Grillcsirke hedonistáknak

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 konyhakész (láb-fej nélküli) csirke, aminek súlya kb. 1 kg
  • 2 ek. puha vaj
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • fél citrom
  • 1 tyúkhúsleveskocka
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét megmossuk és papírtörlővel teljesen szárazra töröljük, majd kívül-belül jól besózzuk. A kenhető állagú vajba belekeverünk 1 kk. törött borsot, és mint az arckrémet, jól bemasszírozzuk a csirke bőrébe. A csirke belsejébe berakjuk a vöröshagymát, a megtisztított fokhagymagerezdeket, a fél citromot és a húsleveskockát.
Veszünk egy méretes -kötöző- spárgát és a csirkét először hosszában, majd keresztben összekötözzük, mint a sonkát. Ettől minden belerakott ízesítő a belsejében marad, és a formáját is megtartja.
Az a legjobb, ha olyan tepsiben sütjük a csirkét, amiben rács is van, így a rácsra fektetve jobban, egyenletesebben átjárja a hő.
Először mellével lefelé fektetjük a rácsra, és 35 percig sütjük 200 fokon. Utána megfordítjuk, és még 35 percig sütjük mellével felfelé fordítva.
Ha lejárt a sütési idő, kivesszük a tepsiből és sütőpapírra (vagy alufóliára) tesszük. Meghintjük frissen vágott petrezselyemmel, becsomagoljuk, és legalább fél órán át pihentetjük, mielőtt felszeletelnénk. Rizzsel és rukkolás fehérrépapürével tálaltam.

Ezt is szeretjük